Riscurile unui seism puternic în România

Actualitate| 04.12.2023| 89| 0| Petrache Ecaterina

Noaptea trecută, la ora 00:05:48, în zona seismică Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea 4.8 pe , la o adâncimea de 132.5 km. Este al doilea seism cu magnitudinea de peste 3.0 pe scara Richter produs în ultimele 12 ore. Primul s-a înregistrat duminică, 3 decembrie, la ora 12:43, tot în  Vrancea, a avut o magnitudine de 3.2, și s-a produs la o adâncime de 146.1 km.

Cutremurul de la miezul nopții trecute s-a produs în apropierea oraşelor: 54km NV de Buzau, 57km V de Focsani, 63km SE de Sfantu-Gheorghe, 68km E de Brasov, 77km NE de Ploiesti.

Mihai Diaconescu, specialist INFP, susține,  conform A3 că nu sunt motivele de îngrijorare, la acest moment, cu privire la apariția unui cutremur puternic în țara noastră.  ”Cutremurele acestea fac parte din seismicitatea de fond a zonei Vrancea, nu au nimic extraordinar în ele, nici ca magnitudine, nici ca adâncime, nici ca formă de manifestare. Deci nu trebuie să ne mire sau să ne punem probleme”, a afirmat Mihai Diaconescu.

În ceea ce priovește probabilitatea unui nou cutremur în România, specialistul spune că, ”din păcate, nu există nicio metodă pentru a stabili magnitudinea unui viitor cutremur nici la noi în țară și nici pe plan internațional”.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *