Creșterea vârstei de pensionare condiționată de speranța de viață, in România. ”Probabilitatea asta, din păcate pentru noi, este aproape zero”

După ce au tot vorbit depre creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani, actuala putere a început să o mai îndulcească. Fie și-au amintit că la anul sunt alageri, fie ”au coborât”în teritoriu și au constatat că austeritatea impusă le rărește voturile. Cert este că , Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat, sâmbătă, într-un interviu pentru Alba 24, că vârsta de pensionare nu va crește în România, pentru că este condiționată de creșterea speranței de viață, iar „probabilitatea asta, din păcate pentru noi, este aproape zero”.

Ministrul Muncii susține că este o garanție că vârsta de pensionare în România nu va crește arbitrar, ad-hoc, în funcție de guvernele care vor fi la guvernare, pentru că, a introdus în lege un articol care prevede că, vârsta de pensionare nu va putea crește decât dacă va crește în mod semnificativ speranța de viață.

Conform acesteia ”Probabilitatea asta, din păcate pentru noi, este aproape zero. Prin urmare, vârsta de pensionare în România nu va crește.” Asta înseamnă însă, din păcate, că nici speramța de viață. Având în vedere legile austerității, preturile tot mai mare, sărăcia care se instalează în România prin politicile ultimelor guverne, numărul tot mai mare de bolnavi chiar și in randul adulților și tinerilor , subfinanțarea sistemului medical, etc., este firesc să scadă speranța de viață.

Conform noului act normativ, singura vârstă de pensionare care crește este, în baza noii legi, este vârsta de pensionare pentru femei. Simona Bucura-Oprescu susține că aceasta a fost o condiție impusă de UE.

Ea a mai precizat că până în 2030 vârsta de pensionare pentru femei va fi 63 de ani, iar până în 2035 va trebui să ajungă la 65 de ani.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *