O nouă șansă

Sănătate| 01.12.2023| 133| 0| Petrache Ecaterina

Infectia cu virusul papiloma uman ( HPV, Human Papilloma Virus) este o infectie virala care determina leziuni ale pielii sau mucoaselor din diferite parti ale organismului uman. Exista mai mult de 100 de forme ale virusului HPV identificate pana in prezent, iar infectia cu cel putin un tip de HPV este, din păcate foarte frecventa. Tocmai din acest motiv medicii recomandă vaccinarea, mulți părinți i-au în calcul acest lucru, alții sunt încă reticenți.

Pentru cei interesați, începând de astăzi, 1 decembrie, nu numai fetele, ci și băieții cu vârsta de până la 18 ani vor avea acces ușor la vaccinul HPV, anunță Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. „.. femeile au o nouă șansă împotriva cancerului de col uterin. Începând de la 1 decembrie, nu numai fetele și băieții cu vârsta de până la 18 ani vor avea acces ușor la vaccinul HPV”, scrie pe Facebook Alexandru Rafila.

El menționează că femeile cu vârsta între 19 și 45 de ani vor putea procura acest vaccin, prin prescripții de la medicul de familie, cu reducere de 50%. „Ne preocupă sănătatea femeilor, le protejăm, iar cancerul de col uterin poate fi prevenit în totalitate. Încurajăm femeile să se vaccineze, iar mamele să își protejeze copiii cu vârsta între 11 și 18 ani”, încheie Rafila.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *