La mulți ani România! La mulți ani români!

Actualitate| 01.12.2023| 60| 0| Petrache Ecaterina

Patriotismul este tot mai important pentru români, patriotismul adevarat, nu cel al unora, doar la parade și depuneri de coroane. Românii încep ușor, ușor să se întoarcă la valorile naționale. Chiar și mesajele pe care le primim și le trimitem astăzi, de Ziua Națională sunt, de la an la an, mai multe și ”mai din inimă”. Cu siguranță acestea sunt mai importante decât fanfaronada unor politicieni, care”bifează” astăzi patriotism la paradă, în fața camerelor de filmat, uitând că ieri ne-au umblat în potmoned mărind taxe, impozite, restrângând cash-ul și obligandu-ne să cotizăm mai mult la bănci și muulte altele. Revenind la noi, cei care simțim această Zi și pentru care ” Treceți batalioane române Carpații ” nu este doar o melodie la paradă ci un sentiment care -ți îndreaptă coloana vertebrală și îți înfinge călcâiele în pământul acesta, românesc, udat de sângele străbunilor, al eroilor adevărați, care și-au apărat țara, valorile, tradițiile, credința și neamul cu prețul vieții lor. Astăzi este vorba despre respect pentru ce-i care au conturat țara, despre iubirea de neam și sentimentul apartenenței, despre bucuria de a fi român, trecând peste umilințele pe care unii le trăim în țară sau afara. Poate că asta ne ajută să realizăm că doar Uniți suntem o forță și putem învinge. Și avem mult de treabă.

Un sondaj recent arată că sentimentul patriotic al românilor a crescut în ultimii ani.  Ponderea celor care se declară mândri că sunt români a crescut cu 12% în ultimii 10 ani, iar a celor care declară că arborează tricolorul de Ziua Naţională, cu 23%, relevă un Sondaj INSCOP, realizat la comanda News.ro.

De asemenea, 95% dintre cei chestionaţi declară că se simt mândri că sunt români (faţă de 83% în 2013), în timp ce 4,3% afirmă contrariul (comparativ cu 12,8% în 2013).

Analiza socio-demografică relevă că persoanele cu studii primare, locuitorii regiunilor Sud Muntenia şi Centru obişnuiesc să arboreze tricolorul acasă de Ziua Naţională într-un procent mai ridicat decât alte categorii socio-demografice.

În ultimul deceniu, sentimentul patriotic al românilor s-a întărit. Datele comparative culese de INSCOP Research în 2013, respectiv în 2023 arată foarte clar că în ultimul deceniu, sentimentul patriotic al românilor s-a întărit semnificativ pentru toate categoriile socio-demografice, altfel spus, suntem pe drumul cel bun.

Doamne, ocrotește-i pe români!

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *