Se reia activitatea de colectare a deșeurilor în cele 84 localități din Prahova

Administrație| 30.11.2023| 113| 0| Dumitrescu Vlad

Prefectura Prahova a anunțat joi seară faptul că, în urma discuțiilor  purtate cu reprezentanții United Waste Solution S.R.L și Vitalia Servicii pentru Mediu – Tratarea Deșeurilor SRL , va fi reluată activitatea de colectare a deșeurilor în cele 84 de localități din județ.

”Începând de mâine, cele 84 de localități prahovene în care activitatea de salubrizare a fost deficitară în ultima perioadă de timp, vor beneficia de reluarea acestei activități. Este promisiunea făcută de operatorul societății de salubritate, dar și de operatorul groapei de gunoi, la ședința convocată de prefectul județului, Virgiliu Daniel Nanu.

Imediat ce a luat la cunoștință de faptul că o mare majoritate a localităților din Prahova, inclusiv municipiul Ploiești se confruntă cu imposibilitatea de colectare a deșeurilor menajere din zonele aflate în administrarea lor,  prefectul a decis ca de urgență, să fie convocați toți factorii implicați în această speță.

Așadar în ședința ce a avut loc în această seară, alături de prefectul Virgiliu-Daniel Nanu și de subprefectul Emil Drăgănescu, s-au aflat primarul municipiului Ploiești Andrei Volosevici, reprezentanții Consiliului Județean Prahova, ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) “Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor” Prahova, ai Agenției pentru Protecția Mediului Prahova, ai Gărzii de Mediu și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, dar și cei ai societăților de colectare și depozitare a deșeurilor, analizându-se astfel, pas cu pas, situația creată.

În urma discuțiilor ce au avut loc la întâlnirea mai sus-menționată, a fost solicitată de urgență acceptarea și semnarea contractului, în condițiile stabilite de actele administrative emise de autoritățile județene prahovene, pentru a nu pune în pericol sănătatea cetățenilor, prin suspendarea unui serviciu de utilitate publică.

Instituția Prefectului Județul Prahova dorește să asigure prahovenii că vor fi depuse în continuare eforturile necesare intrării în regim normal de ridicare a deșeurilor și aduce la cunoștiință faptul că cei doi operatori, United Waste Solution S.R.L și Vitalia Servicii pentru Mediu – Tratarea Deșeurilor SRL și-au exprimat angajamentul clar, că începând de mâine dimineața vor relua activitatea de salubrizare a celor peste 80 de unități administrativ teritoriale din județul nostru.

Totodată, prefectul a făcut apel la reprezentanții localităților afectate, să monitorizeze cu atenție de acum înainte activitatea de salubrizare din spațiile administrate de dumnealor și să transmită orice neconcordanță cu care se confruntă în acest domeniu. Nu în ultimul rând, a solicitat Consiliului Județean Prahova și Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri să ofere sprijinul necesar în reluarea activității și a relaționării dintre cei doi operatori”, a anunțat Prefectura Prahova.

Vă reamintim faptul că Vitalia a blocat ridicarea deșeurilor din Ploiești și din mai multe localități din județul Prahova (detalii aici).

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *