De Ziua Națională, Vitalia blochează ridicarea deșeurilor din Ploiești și din mai multe localități din Prahova

Actualitate| 30.11.2023| 118| 0| Gazarul

De Ziua Națională a României, Vitalia a blocat ridicarea deșeurilor din Ploiești și din mai multe localități din județul Prahova.

Societatea la care acționar majoritar este cetățeanul cu dublă cetățenie română și fracenză, Octavian Morariu, ar trebui să primească exclusiv deșeurile din județul Prahova, însă la rampă ajung și deșeurile din Bucuresti. Astfel, cu complicitatea autorităților de control, groapa a devenit a Bucureștiului într-un mod ilegal.

De altfel, cei de la United West Solution S.R.L au emis un comunicat de presă în care prezintă pe larg cum s-a ajuns ca, în zona în care prestează servicii de ridicare a deșeurilor, să nu-și mai poată desfășura activitatea.

„Facem cunoscut faptul că suntem în imposibilitatea de colectare a deșeurilor menajere din zonele aflate în responbsabilitatea noastră. Motivul este cel al refuzului operatorului groapei de gunoi de la Boldești Scăeni, societatea Vitalia Servicii pentru Mediu – Tratarea Deseurilor SRL, de a permite descărcarea mașinilor in spațiul pe care il administrează si care, conform Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor din judetul Prahova, trebuie folosit exclusiv in interesul cetățenilor județului.

Refuzul societatii Vitalia Servicii pentru Mediu – Tratarea Deseurilor SRL  este motivat de așa zisă lipsă a unor autorizații emise de instituțiile reglementatoare din domeniu, lucru ce se dovedește evident a fi fals, schimbarea numelui si a formei de organizare a  societații noastre din Rosal Grup S.A. în United Waste Solutions S.R.L. nemodificând în niciun fel statutul nostru și nici relațiile cu partenerii noștri.

În fapt, Vitalia, încearcă să schimbe, prin șantaj, condițiile contractuale asumate în momentul delegării serviciului de depozitare a deșeurilor, obligându-ne să ne asumăm plata în avans a serviciilor prestate, lucru de neacceptat în condițiile în care facturarea si plata serviciilor prestate de noi se face în medie la 45 de zile.

Cerem de urgență acceptarea și semnarea contractului, în condițiile stabilite de actele administrative emise de autoritățile județene prahovene, pentru a nu pune în pericol sănătatea cetățenilor. Reamintim faptul că, în această minivacanță, gradul de generare al deșeurilor crește în mod semnificativ.

În speranța că patronatul societății Vitalia va simți mai multă responsabilitate față de reglementările legale și cetațenii români ai județului Prahova, vă asigurăm ca vom depune eforturile necesare intrării în regim normal de ridicare a deșeurilor”, se arată scris în comunicatul de presă emis de United Waste Solutions S.R.L.

Un alt aspect interesant este faptul că cu restul operatorilor care desfășoară activități în județul  Prahova, Floricon și Comprest, Vitalia a încheiat contracte cu plata la 45 de zile.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *