80 de milioane de doze de vaccin anti COVID au contractat cei anchetați de DNA. Câte au fost folosite?

Actualitate| 29.11.2023| 69| 0| Petrache Ecaterina

România s-a obligat contractual să achiziționeze 80 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19. Până acum a luat 35 de milioane de doze, în valoare de 2,5 miliarde de lei, din care 10 milioane de doze au expirat şi au fost distruse sau sunt în curs de distrugere.

Abia cum, când DNA a deschis ancheta și trei dintre protagoniști vor trebui să dea explicații, Alexandru Rafila declară, în sfârșit, câte milioane de vaccinuri anti Covid a contractat România, câte a luat până acum și pe ce bani și mai ales ce a făcut cu ele. „În total, România a contractat, a stabilit obligaţii contractuale de 80 de milioane de doze, am luat 35 de milioane în valoare de 2,5 miliarde de lei, din cele 35 de milioane care au fost luate, 10 milioane au expirat au fost distruse sau sunt în curs de distrugere”, a declarat ministrul Sănătății, citat de News.ro. Concret însă nu se spune încă, din cele 35 de milioane de vaccinuri achiziționate, câte au fost folosite concret, câți români s-au vaccinat și de câte ori. Să nu uităm că la un moment dat au fost și donații.

DNA a solicitat, joia trecută, Senatului şi Preşedinţiei ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu şi a foştilor miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă. Procurorii îi acuză de abuz în serviciu în legătură cu achiziţiile de vaccinuri din pandemie, prejudiciul depăşind un miliard de euro.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *