Programul manifestărilor organizate în Ploiești, de 1 Decembrie

Actualitate| 28.11.2023| 137| 0| Dumitrescu Vlad

Primăria Ploiești și Garnizoana Ploiești au anunțat prin intermediul unui comunicat de presă faptul că a fost stabilit programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României.

Astfel, pe 1 Decembrie, ploieștenii se vor bucura, ca în fiecare an, de parada militară, iar seara vor putea sărbători urmărind un spectaculos foc de artificii și retragerea cu torțe a forțelor militare.

Potrivit programului publicat de Primăria Ploiești, ceremoniile militare vor da startul manifestărilor. Acestea vor fi organizate în zona centrală, în rondul din fața sediului municipalități, în dreptul Catedralei „Sf. Ioan”.

„Începând cu ora 11.00,  în rondul din fața sediului municipalității (Piața Eroilor nr. 1A), se vor desfășura mai multe activități festive, menite să marcheze importanța acestui eveniment național, la care vor participa oficialități locale, parlamentari ai județului Prahova, personal militar și cetățenii municipiului nostru.

Programul dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a României va include salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului de Stat al României și oficierea unui serviciu religios.

Reprezentanții municipiului Ploiești și ai județului Prahova vor susține alocuțiuni, iar, în finalul manifestării, se vor depune flori în memoria eroilor țării noastre.

Cei prezenți la eveniment se vor putea bucura în continuare de tradiționala paradă de Ziua Națională a României, când trupele militare, însoțite de tehnica militară și fanfara Consiliului Județean Prahova, vor defila conform planului stabilit de Garnizoana Ploiești.

 

În finalul ceremoniilor organizate în prima parte a zilei de 1 Decembrie 2023, municipalitatea îi invită pe ploieșteni să deguste un pahar de vin fiert și faimoasa fasole cu cârnați, la o întrunire publică tradițională, ce va fi organizată în spațiul parcării dintre Parcul “Toma Socolescu” și Palatul Culturii Ploiești. „, au anunțat reprezentanții administrației locale.

 

Manifestările vor continua, de asemenea în zona centrală, cu o expoziție de tehnică militară organizată de Garnizoana Ploiești, care va putea fi vizitată în intervalul orar 13.00-14.00.

„În seara zilei de 1 Decembrie, începând cu ora 18.30, ploieștenii vor putea admira un alt moment deosebit și emoționant, respectiv o frumoasă ceremonie de retragere cu torțe a trupelor militare, care se va desfășura cu plecare de pe esplanada Palatului Culturii.

 

Momentele festive ale zilei naționale a României se vor încheia cu un spectaculos foc de artificii, care va avea loc începând cu ora 19.00, în Centrul Civic al municipiului Ploiești, zona Parcului “Toma Socolescu” – Bulevardul Republicii”, a mai precizat sursa citată.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *