Deciziile guvernanților, ”după ureche sau bunul plac”, blochează activitatea unor instituții și produc efecte în lanț. Pensiile și alocațiile ar putea întârzia chiar în prag de Sărbători

Actualitate| 28.11.2023| 148| 0| Petrache Ecaterina

Guvernul sfidează în continuare doleanțele angajaților din instituțiile subordonate Ministerului Muncii, chiar dacă propria decizie a generat discrepanțe la salarizare și stă la baza nemulțumirilor. Din păcate asta conduce la reacții în lanț și va afecta beneficiarii finali, adică pensionarii, asigurații din sănătate, angajații, etc.. Dar, se pare că guvernului și parlamentarilor nu le pasă.

Protestele continua și astăzi în mai multe instituții publice din Prahova dar și din țară. Proteste sunt în Casele de Pensii și în Inspectoratele de Muncă. Conform sindicatului, urmează Agențiile pentru Ocuparea Forței de Muncă și Direcțiile de Sănătate Publică din toată țara.

Ce vor salariații din aceste instituții? Majorarea salariilor și crearea unor condiții mai bune de muncă, sunt doar câteva dintre acestea. Angajații vor salarii similare cu cele ale funcționarilor din aparatul central, de la Casa de Sănătate ori de la Fisc, care au venituri lunare cu 2000 de lei mai mari. Mai mult ei reclama lipsa de personal și evident volumul mare de muncă, orele suplimentare pe care sunt nevoiți să le facă și pentru care nu sunt remunerați în plus.

Neajunsurile au scos în stradă și funcționarii publici din județele Mureș, Timiș, Bihor, Arad, Vaslui și Buzău, asta pe lângă cei care au început de ieri protestele, printre care și cei din Prahova.

Dacă oficialii nu vor găsi o soluție, pensionarii riscă să nu își încaseze pensiile de sărbători. Și nu sunt singura categorie de cetățeni afectați:

”Nu vom mai monitoriza calitatea apei, nu se vor elibera avize epidemiologice de îmbălsămare, nu vom mai elibera rețete cu regim special”, spun protestatarii.

În acestecondiții pensionarii și-ar putea primi cu întârziere banii chiar în prag sărbători dar vor fi probleme și la plata alocațiilor și ajutoareore sociale.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *