Grevă generală la Casa Județeană de Pensii Prahova. Nu se lucrează cu publicul

Actualitate| 27.11.2023| 207| 0| Petrache Ecaterina

Salariații Casei Județene de Pensii Prahova au declanșat, astăzi, greva generală, iar Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a recurs la o grevă spontană, timp de o jumătate de oră. Nemulțumirile lor vizează în principal salarizarea, lipsa de personal, condițiile și volumul mare de muncă. Pe durata grevei nu se lucrează cu publicul.

Executivul reușete performanța de a adânci inechitățile sociale.  Fără să țină cont de volumul și condițiile de muncă și nici chiar de proteste, majorările salariale s-au acordat după criterii doar de ei știute.

Grevele de  de avertisment, desfășurate săptămâna trecută de unele instituții subordonate Ministerului Muncii, nu au fost luate în seamă de politicienii aflați la putere. În consecință, salariații Casei Județene de Pensii Prahova, atât angajații din Ploiești, cât și din Câmpina, au declanșat astăzi greva generală până la soluționarea revendicărilor.

Principala nemulțumire atât a celor de la Case de Pensii, cât și a salariaților din Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova este salarizarea, însă și condițiile de muncă. Ei reclama inechitățile din cadrul instituțiilor

„Creșterea continuă a inechităților salariale, condiții de muncă precare și deficitul de personal au determinat angajații să acționeze pentru a obține schimbări concrete și sustenabile. Scăderea puterii de cumpărare și impactul inflației au accentuat la rândul lor starea de nemulțumire și au impus necesitatea acestei măsuri.”, se arată în comunicatul Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii.

Salariile lor nu au mai crescut în ultimii ani, în condițiile în care au existat creșteri salariale pentru angajații din alte instituții ale statului.

Sindicatul Național al Salariaților din Instituțiile Ministerului Mediului solicită salarii echitabile, respectiv salarii egale cu ale angajaților din alte instituții din administrație (ANAF, Sănătate, APIA), condiții de muncă optime, alocarea de personal suficient pentru a face volumului de muncă, dar și plata orelor suplimentare, stabilitatea locurilor de muncă și optimizarea aplicațiilor informatice.

Conform reprezentanților sindicatului, pe durata grevei generale nu se asigură program de lucru cu publicul.

„Ne cerem scuze pentru orice disconfort generat beneficiarilor noștri și îi apreciem pentru înțelegerea de care au dat și dau dovadă în aceste momente.”

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *