Ora ideală la care trebuie să luăm cina. Este unul dintre secretele sănătății și longevității

Sănătate| 24.11.2023| 195| 0| Petrache Ecaterina

Ora la care servești cina poate avea un impact semnificativ asupra sănătății tale generale, spun studiile recente și experții în sănătate. Un nou studiu arată că cinatul la ora 19:00 poate contribui la o longevitate mai mare, iar medicii indieni sunt de acord că acesta este momentul perfect pentru a încheia ziua cu o masă. Iată de ce ora cinei ar putea schimba viața multora dintre noi.

În societatea modernă, obiceiurile alimentare s-au schimbat semnificativ, iar ora la care iei cina poate avea consecințe asupra sănătății tale. Dr. Abhay Gundgurthi, endocrinolog la Spitalele Sagar din Bengaluru, explică: „Cina este adesea masa care se întârzie cel mai mult, ceea ce duce la o creștere a diabetului zaharat, a bolilor legate de inimă și a altor tulburări metabolice„.

Studiile recente au asociat cinele timpurii cu o digestie mai bună, un somn îmbunătățit și un risc redus de boli cronice. Ora 19:00 este privită ca momentul ideal pentru a încheia ziua cu o masă, aliniindu-se cu ritmurile circadiene naturale ale corpului.

Dacă bunicii și generațiile anterioare obișnuiau să ia cina la scurt timp după apusul soarelui, din păcate, programul îndelungat și angajamentele sociale pot face dificilă găsirea timpului pentru o cină devreme. Servirea cinei la ore mai târzii în noapte poate perturba ritmurile naturale ale corpului, conducând la creșterea în greutate și la probleme metabolice.

Deși momentul ideal pentru cină poate varia în funcție de programele individuale, cultura și stilul de viață, experții sugerează că ora optimă este între 19:00 și 20:00. Dr. Shashikant Iyengar, specialist în metabolism subliniază că ora cinei înainte de apus este momentul ideal.

Beneficiile cinei la ora 19:00 sunt;

  • promovează o longevitate mai mare:Ora 19:00 pentru cină este asociată cu o longevitate mai mare, conform studiilor.
  • îmbunătățește calitatea somnului:Permite organismului să digere alimentele înainte de culcare, îmbunătățind calitatea somnului. Tot specialiștii spun că este indicat ca ultima masa să o servești cu trei ore înainte de culcare.
  • aliniază cu ritmurile naturale ale corpului:Respectarea acestui program se aliniază cu declinul natural al metabolismului care are loc seara.

Momentul ideal pentru cină poate varia în funcție de programul zilnic, dar este recomandabil să mănânci cel puțin în jurul orei 19:00. Consistența în orarul meselor este crucială, contribuind la reglarea ceasului intern al corpului și îmbunătățirea proceselor metabolice. Astfel, cina la ora 19:00 nu este doar o alegere alimentară, ci și un pas către o viață mai sănătoasă și mai lungă.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *