Condamnare de 25 de ani de închisoare pentru un ploieștean care și-a înjunghiat mortal vecinul. În urmă cu 26 de ani, și-a ucis mama!

Actualitate| 24.11.2023| 195| 0| Virgil Rădulescu

Un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din Ploiești, a fost condamnat de Tribunalul Prahova la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat în stare de recidivă postexecutorie, victima fiind un vecin de-al său. În anul 1997, și-a ucis mama.

Crima s-a petrecut la începutul lunii martie a.c., într-un bloc de garsoniere din cartierul ploieștean Mihai Bravu. Victima și agresorul se cunoșteau, fuseseră în trecut vecini de bloc, și se aflau în plin scandal din cauza unei datorii de 2.000 de lei, neachitate la termen.

Bărbatul de 50 de ani, care a fost înjunghiat, a fost găsit de către fratele său care a și alertat autoritățile.

„La data de 5 martie a.c., în jurul orei 11.30, polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au fost sesizați de către un bărbat, despre faptul că fratele său în vârstă de 50 de ani, din municipiul Ploiești se află inconștient în locuință.
Totodată, la sediul Secției nr.3 de Poliție Ploiești s-a prezentat un bărbat în vârstă de 60 de ani, declarând că ar fi înjunghiat un bărbat, în locuința acestuia.
La fața locului s-a prezentat un echipaj medical care a constatat decesul bărbatului.
Trupul neînsuflețit al acestuia a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Prahova în vederea efectuării necropsiei”, potrivit unui comunicat al Poliției Prahova, emis la vremea respectivă.

Criminalul are antecedente penale. În anul 1997, și-a ucis mama, pentru această faptă fiind condamnat la 25 de ani de închisoare. În 2014, a fost liberat condiționat din închisoare.

Magistraţii Tribunalului Prahova l-au condamnat pe Constantin Cazan, în prezent aflat în stare de arest preventiv în cauză în Penitenciarul Mărgineni, la 25 de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat în stare de recidivă postexecutorie, faptă din data de 5 martie 2023.

Instanţa de fond îl obligă pe Constantin Cazan la plata sumei totale de 100.000 euro cu titlu de daune morale şi la plata a 6.000 de lei daune materiale.
Totodată, dispune confiscarea de la inculpat a cuţitului de bucătărie cu o lungime totală de 33 cm (lama = 20 cm, mânerul = 13 cm) folosit la comiterea infracţiunii de omor calificat.
Decizia nu este definitivă.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *