Avertizare ANM pentru aproape toată țara

Actualitate| 24.11.2023| 135| 0| Petrache Ecaterina

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis mai multe avertizări cod portocaliu și cod galben de vreme rea.

Prima avertizare cod galben este valabilă astăzi, între orele 10:00 și 18:00 și vizează zonele înalte din  Carpații Orientali și din Munții Apuseni. În intervalul menționat, vântul va avea viteze de 60…80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90…100 km/h. În masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă. Vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55…75 km/h.

A doua avertizare cod galben este valabilă de astăzi, ora 18:00, până duminică, ora 18:00.

În intervalul menționat, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă însemnate de 25…30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40…50 l/mp.

Treptat însă, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură, unde  vor fi rafale de 60…75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

Meteorologii au emis și o avertizare cod portocaliu, valabilă de sâmbătă noaptea, ora 2:00, până duminică, ora 16:00.

În intervalul menționat în județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța va ninge și va fi viscol.

Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75…85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m

Etichete: |
Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *