Aproape 100 de persoane au fost reținute în urma perchezițiilor, efectuate ieri, sub denumirea generică „Ziua Z”

Actualitate| 24.11.2023| 155| 0| Virgil Rădulescu

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au dispus măsura reținerii pentru o durată de 24 de ore față de 95 de inculpați și măsura controlului judiciar față de alți 7, în urma celor 200 de perchezițiii efectuate joi.
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate 11 autoturisme, numeroase ceasuri și genți de lux, peste șase kilograme bijuterii din aur și monede, sume în lei, euro, dolari SUA, lire sterline și forinți, valoarea totală a acestora ridicându-se la peste 1 milion euro.
De asemenea, au fost identificate și ridicate peste 200 de telefoane mobile, sisteme PC/laptopuri, medii de stocare, cantități de droguri de risc și mare risc, precum și de substanțe cu efecte psihoactive, grindere, cântare de mare precizie, arme albe, mai multe arme neletale și peste 200 de proiectile, documente și înscrisuri olografe, carduri bancare, precum și alte bunuri de interes.
Activitățile au fost realizate împreună cu Poliția Română și au beneficiat de sprijinul Jandarmeriei Române și Poliției de Frontieră.
Acțiunea face parte din seria de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT începând cu anul 2018 și relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de droguri, trafic de persoane și de minori și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, în efortul de a combate în mod eficient aceste fenomene infracționale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Etichete: | |
Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *