Primul tren cumpărat de România în ultimele două decenii. Rutele pe care va circula

Social| 23.11.2023| 148| 0| Petrache Ecaterina

Primul tren achiziționat de țara noastră în ultimii 20 de ani va ajunge în România la începutul lunii decembrie. Acesta este  produs de grupul industrial francez Alstom și a fost realizat în fabrica Katowice din Polonia. Contractul pentru livrarea acestuia a fost semnat anul trecut.

Acesta face parte dintr-un lot de  37 de trenuri electrice destinate serviciilor de transport feroviar de călători.  Noul model Alastom Coradia atinge o viteză de 160 km/h și este compus din șase vagoane. Acesta are o lungime de peste 120 m, iar vagoanele au în total 10 uși duble.

Trenul electric care va circula pe căile ferate din România are 351 de locuri, cuprinzând atât clasa 1 și cât și clasa a 2-a.

De asemenea trenul dispune de patru toalete, una fiind destinată persoanelor cu mobilitate redusă, o zonă bar bistro de unde îți poți achiziționa produse alimentare și o zonă specială pentru bagaje mari, precum și pentru transportul bicicletelor.

Conform procedurilor, după ce ajunge în țară, trenul va parcurge peste 10.000 km în cadrul testelor. Pentru verificări, se vor aloca trase pe reţeaua publică și va face legătura dintre Capitală și alte orașe mari din România. Printre rutele incluse în acest sens sunt:

Bucureşti Nord – Constanţa,

Bucureşti Nord – Braşov – Arad – Timişoara,

Bucureşti Nord – Braşov – Cluj

Bucureşti Nord – Braşov – Deda – Cluj,

Bucureşti Nord – Braşov,

Bucureşti Nord – Iaşi,

Bucureşti Nord – Suceava,

Bucureşti Nord – Galaţi.

Pentru acest proiect, România a semnat un contract de peste 270 de milioane de euro.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *