Percheziții în Prahova într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism, deținere și trafic de droguri – FOTO/VIDEO

Actualitate| 23.11.2023| 122| 0| Virgil Rădulescu

Operațiunea „Ziua Z” – Procurorii DIICOT, ajutați de polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră fac joi aproape 200 de percheziţii la mai multe grupări infracţionale din întreaga țară, întrîntr-o acțiune de destructurare a unor rețele specializate în trafic de persoane şi minori, pornografie infantilă, criminalitate informatică şi trafic de droguri. DIICOT atrage atenţia asupra „creşterii alarmante” a numărului de minori care, la solicitarea unor persoane pe care le-au cunoscut în mediul online, s-au fotografiat şi filmat în ipostaze indecente şi au trimis astfel de materiale unor „prădători sexuali”, expunându-se unor acţiuni ulterioare de şantaj.

Astăzi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploiești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, au pus în executare 19 mandate de percheziție domiciliară și 26 mandate de aducere pe raza județului Prahova, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism, deținere și trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada august-noiembrie 2023, mai mulți suspecți au exploatat persoane vătămate majore, prin determinarea sau obligarea la practicarea prostituției în scopul obținerii de foloase materiale.
În aceeași perioadă, au procurat și deținut droguri de risc și mare risc, precum și substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, în scopul comercializării, dar și pentru consumul propriu, fără drept.
Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești.
Acțiunea se realizează cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi ”Matei Basarab” Ploiești.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *