Încă un pas pe coridorul București/Ploiești -Suceava-Ucraina

Actualitate| 21.11.2023| 155| 0| Petrache Ecaterina

30 de minute, în loc de două ore. Atât va dura parcurgerea drumului între Pașcani și Suceava, pe sectorul de autostradă care va fi construit în cadrul coridorului București – Ucraina. Autostrada Paşcani-Suceava se leagă, în Municipiul Paşcani, cu Autostrada A7 (Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani). Pentru porțiunea Pașcani – Suceava a fost semnat, astăzi, Acordul de mediu necesar începerii construcției, de către Președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), Laurențiu Alexandru Păștinaru, la sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), în prezența Ministrului Mircea Fechet.

”Drumul Siretului” va avea o lungime totală de 62 de kilometri și va traversa teritoriile a 13 unități administrativ-teritoriale, prin vecinătatea a 30 de arii naturale protejate de interes national și comunitar. Viteza maximă de circulație pe viitoarea autostradă va fi de 120 km/h.

Autostrada Paşcani-Suceava se leagă, în Municipiul Paşcani, cu Autostrada A7 (Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani) și va îmbunătăţi condiţiile de circulaţie la nivel de reţea rutieră naţională de transport, inclusiv sub aspect de siguranţă rutieră, răspunzând cerinţelor privind adaptarea reţelei rutiere naţionale la cererea reală de transport. Acest proiect va genera efecte socio-economice pozitive importante inclusiv prin „micşorarea distanţelor” şi dezvoltarea regională prin mărirea zonei de influenţă economică „gravitaţională” a oraşelor mari asupra localităţilor mai mici, se arată în memoriul de prezentare a proiectului, a cărui perioadă de execuție este estimată la 30 de luni.

„Autostrada A7 prinde contur de la o săptămână la alta și se aproprie tot mai mult de Suceava. Pe celelalte loturi se lucrează deja și sperăm ca, cel puțin din a doua jumătate a anului viitor, să se poată circula deja pe primii kilometri din A7” a afirmat deputatul sucevean George Soldan.

 

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *