Protest la instituțiile din cadrul Ministerului Muncii, miercuri 22 noiembrie.  Urmează grevă generală

Social| 20.11.2023| 51| 0| Petrache Ecaterina

Salariații din Ministerul Muncii avertizează că vor declanşa greva generală, în data de 27 noiembrie, dacă revendicările lor privind condiţiile de muncă şi salarizarea nu vor fi soluţionate. Până atunci, prima formă de protest este anunţată pentru miercuri, 22 noiembrie, când aceştia vor organiza o grevă de avertisment de două ore.

„Avertizăm că, în absenţa soluţiilor imediate, vom fi nevoiţi să declanşăm greva generală în data de 27 noiembrie 2023. În contextul grevei generale, vă informăm că activitatea în toate instituţiile noastre va fi oprită pe termen nelimitat. Din păcate, modul în care clasa politică a înţeles să se raporteze la diferitele categorii sociale, măsurile adoptate, cât şi măsurile neasumate, atitudinea samavolnică, toate acestea au condus spre această decizie radicală – grevă”, potrivit unui comunicat.

În data de 22 noiembrie 2023, în intervalul orar 8:00 -10:00, membrii sindicatelor afiliate Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii vor declanşa greva de avertisment în semn de protest faţă de condiţiile actuale de muncă, deficitul de personal, salariile inechitabile şi faţă de neplata orelor suplimentare și lipsa totală de transparenţă din sistem.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *