VIDEO Scandal monstru în Consiliul Local Ploiești. Nu sunt bani pentru iluminatul festiv

Administrație| 17.11.2023| 245| 0| Dumitrescu Vlad

Consiliul Local Ploiești a respins în ședința extraordinară de joi proiectul de Hotărâre al primarului Andrei Volosevici privind iluminatul ornamental de sărbători.

Asta în condițiile în care, în bugetul alocat pentru iluminatul festiv mai fiugrau doar 13 lei, astfel că primarul Volosevici a propus o rectificare bugetară.
Potrivit proiectului susținut de șeful executivului ploieștean, suma prevăzută a fi alocată pentru instalarea beculețelor de sărbători era de 307.000 lei.
O parte din banii propuși a fi alocați pentru iluminatul ornamental, respectiv 150.000 de lei, ar fi provenit din sumele colectate la bugetul local din vânzarea locuințelor construite cu fonduri ale statului, iar suma de 157.000 de lei ar fi fost venit de la Capitolul Semaforizare, pe motiv că, momentan, nu se pot derula lucrări de semaforizare în intersecția Bulevardul Independenței – strada Bobâlna, unde au loc lucrări de asfaltare.
Consilierii PNL și USR au considerat că nu este oportună o astfel de rectificare de buget în condițiile în care municipalitatea înregistra, până la data 16.11.2023, datorii în valoare de 786.769 lei pentru iluminatul public.
După discuții aprinse și acuzații grave, majoritatea din legislativul ploieștean a respins proiectul primarului Volosevici.
Astfel, banii respectivi au fost direcționați pentru plata facturilor restante la iluminatul public în valoare 233.000 lei și pentru deszăpezire în valoare de 184.000 de lei.
Suplimentar față de propunerea inițială, a fost diminuată suma pentru acțiuni culturale cu peste 110.000 de lei.

În acest context, rămâne de văzut dacă autoritățile locale vor găsi o soluție pentru ca și în Ploiești să existe iluminatul festiv în perioada sărbătorilor de iarnă.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *