Ploi, lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării

Actualitate| 17.11.2023| 31| 0| Petrache Ecaterina

Vremea se schimbă. Un ciclon mediteranean aduce ninsori abundente și ploi în majoritatea zonelor din țară. Temperaturile vor scădea simțitor iar meteorologii spun că urmează un episod de iarnă veritabilă.

De astăzi  cerul se va înnora treptat, începând din sud-vestul țării, iar ploile se vor extinde.

Pe arii restrânse cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate iar la altitudini de peste 1400 m vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în special în zonă înaltă a Carpaților Meridionali, conform ANM.

Sâmbătă este așteptat un episod mai sever, când vremea va fi vântoasă în toate regiunile, mai ales în jumătatea de sud est a teritoriului, precum și la munte, cu precădere în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, acolo unde  vitezea ajunge la 65…70 km/h, iar pe arii în general restrânse de peste 90 de km/h.

Cerul va avea înnorări, vor fi precipitații pe arii extinse. La munte va ninge viscolit iar în estul Transilvaniei treptat vor predomina ninsorile.

În jumătatea nordică a Moldovei, la început vor fi precipitații mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

În restul regiunilor va ploua, însă trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare ziua, îndeosebi în sudul Transilvaniei și în dealurile de Vest, iar seara și noaptea și în sud-est.

Cantitățile de precipitații vor fi însemnate în jumătatea de sud-est a teritoriului, dar și la munte, unde se vor acumula 25-35 de litri pe metru pătrat și izolat peste 50 de l/mp.

La București, sâmbătă, vremea va fi vântoasă, cu rafale în general de 55 de km/h. Va ploua, iar în a doua parte a nopții, cu o probabilitate destul de mare, ne așteptam și la precipitații sub formă de lapoviță.

Etichete: |
Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *