VIDEO Consiliul Județean Prahova vrea să preia în administrare Spitalul CFR Ploiești

Administrație| 16.11.2023| 232| 0| Gazarul

La propunerea preşedintelui Iulian Dumitrescu, Consiliul Județean Prahova a stabilit, în ședința extraordinară de joi, să solicite Ministerului Transporturilor transferul Spitalul General Căi Ferate Ploiești în subordinea CJ.

Decizia vine în condiţiile în care Ministerul Transporturilor a anunţat că vrea să transfere unităţile spitaliceşti ale CFR fie către administraţiile locale, fie către universităţile de medicină din toată ţara, argumentul fiind lipsa unei finanţări corespunzătoare. După aprobarea transferului, se vor analiza două variante de lucru: o variantă este ca Spitalului CF Ploiești să funcționeze în continuare ca unitate independentă; a doua variantă de lucru este integrarea acestuia în Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin  Andreoiu” Ploiești”.

 

Am un respect deosebit față de medicii și cadrele medicale de la Spitalul CF Ploiești, care au reușit să facă performanță și să câștige încrederea prahovenilor prin calitatea serviciilor medicale oferite. Vrem să le oferim acestora posibilitatea să își ducă competențele la un nivel și mai înalt, să aibă acces la dotări de ultimă generație. Consiliul Județean Prahova își asumă întreaga responsabilitate pentru preluarea Spitalului CF Ploiești. Avem capacitate financiară, administrativă și managerială, avem în derulare programe de dezvoltare și modernizare a infrastructurii de sănătate și de creștere a calității serviciului medical”, a declarat Dumitrescu.

 

În spaţiul public, au existat discuţii despre posibilitatea ca aceste spitale ale CFR să fie închise. Având în vedere nevoia de consolidare a sistemului sanitar în judeţul Prahova, preşedintele Iulian Dumitrescu a propus preluarea Spitalului CF Ploiești de către CJ.

 

Pentru angajații Spitalului CF Ploiești, se încheie o perioadă complicată de incertitudini. De azi înainte, aceștia știu că pot să conteze pe Consiliul Județean Prahova, pe mine personal. Iar eu sunt sigur că împreună vom face multe lucruri bune pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor de sănătate oferite prahovenilor. Din momentul în care se va aproba acest transfer, vom putea să ne ocupăm inclusiv de investiţii în infrastructură şi de dotări atât de necesare. După aprobarea transferului, vom analiza dacă Spitalului CF Ploiești va funcționa în continuare ca unitate independentă sau dacă va fi integrat în Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin  Andreoiu” Ploiești”, a concluzionat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

 

Hotărârea Consiliului Județean Prahova are la bază prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 41/ 2023 privind transferul rețelei sanitare a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii către ministere și instituții cu rețele sanitare proprii.

 

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *