Roberta Anastase, președintele PNL Ploiești: Avem de-a face cu un primar iresponsabil, un primar care nu-i place altceva decât circul ieftin

Actualitate| 16.11.2023| 101| 0| Dumitrescu Vlad

Senatorul Roberta Anastase, președintele PNL Ploiești, a criticat în termeni duri decizia conducerii executivului ploieștean de a renunța la 21 de proiecte finanțate din fonduri europene.

Liderul liberalilor ploieșteni a susținut că primarul Andrei Volosevici a refuzat să implementeze proiectele moștenite de la fostul edil, Adrian Dobre, astfel Ploieștiul ajungând în situația de a pierde fonduri europene a căror valoare se ridică la aproximativ 86 de milioane de euro.

„Din păcate, Ploieștiul se degradează pe zi ce trece. Avem de-a face cu un primar iresponsabil, un primar care nu-i place altceva decât circul ieftin, un primar care nu înțelege responsabilitatea voturilor primate de la ploieșteni. Am constatat că a renunțat la 21 de proiecte din 30, în valoare totală de 85 de milioane de euro. Acestea ar fi dus la dezvoltarea orașului și ar fi intrat în economia acestei localități. Domnul primar, care a preluat mandatul cu proiecte semnate de aproximativ 120 de milioane de euro, nu avea altceva de făcut decât să dea drumul la procedura de licitație și să urmărească lucrările”, a declarat Roberta Anastase.

Cu această ocazie, Anastase îi cere lui Volosevici să returneze sporul de 25% acordat celor care coordonează proiecte europene la nivelul administrației locale.

„ Mă întreb dacă măcar domnul primar are bun-simțul – zic eu necesar în momentul în care pierzi 86 de milioane de euro – să dea înapoi banii pe care i-a încasat, acea primă în valoare de 25% în plus la salariu, pe care i-a încasat că cică muncește mult pe fonduri europene. Neperformanța nu trebuie plătită. E cazul să dea acești bani înapoi. Nu vreau să aud lamentări, nici «Mamă, n-a fost în subordinea mea!», că am auzit de mai multe ori. Deci el tună, fulgeră și zice «N-a fost în subordinea mea». Nu, ploieștenii te-au votat astfel încât să conduci Primăria Ploiești și să iei decizii, asta face un manager adevărat, nu încearcă să dea vina pe unul și pe celălalt. Domnul primar, când a venit directorul de Relații Internaționale în funcție, primul lucru pe care i l-a spus a fost «De proiectele lui Dobre nu te ocupi!», ăsta a fost și motivul pentru care domnul director a vrut să părăsească funcția când, doi ani mai târziu, i-a zis «Nu avem absorbție, ce s-a întâmplat?»”, a mai afirmat Roberta Anastase.

„Domnul primar a apărut într-o emisiune în care se lăuda că nu sunt probleme cu fondurile și că fazează proiectele. Fazarea înseamnă că nu ești prost o data, ci că ești prost de două ori. Prost administrator, desigur”, a adăugat parlamentarul prahovean.

„Noi am avut niște discuții încă din perioada de campanie, când a fost prima oară când a spus «Eu nu fac proiectele lui Dobre». Erau mai mulți colegi de față. Eu m-am uitat, m-am blocat. «Nu tai panglici eu la proiectele lui Dobre». Și i-am spus «Nu sunt proiectele lui Dobre și, în general, astea sunt proiecte care durează pe o perioadă care excede mandatul unui primar». E o chestie care e normală, administratorii de oraș, la fel și miniștrii, preiau proiectele făcute, duse până într-un punct, și le duc mai departe. Asta e și responsabilitatea primită de la cetățeni, care te-au votat poate pentru că te-au considerat mai bun, poate își doreau mai mult și atunci tu ai obligația să te ocupi de alea până le faci și să mai depui și altele. Vă reamintesc că domnul Bolojan, în anul Centenarului, a depus 100 de proiecte. Ce să vedeți, Primăria Oradea nu a dezangajat. Oare de ce numai la noi e o problemă? Avem așa o zonă de calamitate, numai la noi a fost problema cu COVID-ul, numai la noi a fost vremea urâtă și cetățenii încruntați”, a continuat Roberta Anastase.

Despre pierderea unor proiectare care priveau modernizarea infrastructurii școlare a vorbit și consilierul local Auraș Tudor.

Reamintim faptul că, în mai multe ieșiri publice avute pe tema proiectelor europene demarate în mandat lui Adrin Dobre, primarul Andrei Volosevici a declarat că au existat unele probleme la multe dintre proiecte.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *