Sărăcia începe să-și spună cuvântul. Primul oraș din Prahova care oprește iluminatul public

Administrație| 15.11.2023| 503| 0| Petrache Ecaterina

Austeritatea începe să se simtă pe zi ce trece tot mai mult și, întâmplător sau nu, afectează românii de rând, mai sus se călătorește confortabil peste mări și țări, salariile, beneficiile, banii pentru partide au rămas la fel.

În țară lucrurile scârțâie, de la sărăcia care se instalează în multe case de români, până la comunități. În Prahova și poate pentru prima dată în țară, primăria unei localități, și nu oricare, ci a unui oraș a ajuns la fundul sacului și a decis o măsură drastică, întreruperea iluminatului public. Aseară cei aflați în trecere dar și localnicii nu înțelegeau ce se întâmplă, orașul era cuprins de beznă.

Administrația orașului Boldești Scăieni a stins becurile pe străzi, informând locuitorii că situația financiară a instituției este una fără precedent, în sensul că nu există sursă de finanțare pentru plata utilităților destinate funcționării. În aceste condiții Executivul Primăriei orașului Boldești Scăieni a luat decizia de a restricționa  toate utilitățile, inclusiv iluminatul public. Măsura este luată până la finele acestei luni, dar nu pentru că lucrurile au o perspectivă bună, ci doar pentru că, factura pe decembrie se va deconta anul viitor, când speră sa existe și fonduri. Dat fiind faptul că este an electoral, cel puțin până la alegeri, Guvernul PSD-PNL probabil va face ca astfel de situații să nu mai existe, așa cum promite că gospodarii pot să -și vândă porcii timp de un an, asta nu înseamnă că problema este rezolvată. După alegeri s-ar putea să avem și alte surprize.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *