Noi modificări la Codul Rutier pentru toți participanții la trafic

Actualitate| 15.11.2023| 217| 0| Petrache Ecaterina

O propunere legislativă care prevede o serie de modificări majore ale Codului Rutier a fost depusă la Senat. Aceasta îi vizează pe șoferii tineri, pietoni și bicicliști.

Conform propunerii de modificare a codului, tinerii cu vârsta de până la 21 de ani dar și cei care au permis de conducere categoria B de mai puțini ani, au interdicție de a conduce mașini cu mai mult de 100 de cai putere sau 75 Kw, în cazul mașinilor electrice.

O altă modificare este majorarea numărului de ore de pregătire teoretică și practică pentru obținerea permisului de conducere pentru categoria B, de la 20 la 25 de ore, respectiv de la 35 la 45 de ore. În această situație ar urma ca taxa pentru școala de șoferi să crească.

De asemenea, propunerea prevede interzicerea utilizării telefonului mobil sau a oricăror dispozitive de înregistrare sau redare de texte, foto sau video care le pot distrage atenția de la vehicule, trenuri, amenajări rutiere, semnale sonore și luminoase sau indicații ale polițiștilor, pietonilor.

Interesantă este reglementarea care introduce obligativitatea poliției rutiere de a avertiza conducătorii de autovehicule în legătură cu prezența radarelor în trafic, dar și aceea de a conduce coloane de vehicule în caz de accidente de circulație, calamități naturale, condiții meteorologice nefavorabile sau alte cazuri de forță majoră ce afectează fluenţa sau siguranța circulației.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *