Viciile de procedură au lăsat profesoara din Azuga…tot la catedră

Educație| 14.11.2023| 218| 0| Petrache Ecaterina

Profesoara din Azuga, acuzată în vară că a lăsat intenționat corigenți 12 elevi de clasa a VIII-a din aceeași clasă, chiar înainte de Evaluarea Națională 2023, predă în continuare, după ce contractul de muncă i-a fost desfăcut în vară. Decizia de concediere a fost contestată la Inspectoratul Școlar Județean Prahova. Profesoara a fost detașată la o altă școală din județ.

Profesoara de matematică de la Liceul Teoretic Azuga a fost reclamată de mai mulți elevi că i-a lăsat corigenți intenționat spre final de an școlar, deși au avut note bune la începutul anului școlar trecut. Din acest motiv, elevii nu au putut susține examenele de la Evaluarea Națională, la clasa a VIII-a.

În acest caz s-au derulat două anchete. În urma acestora, Consiliul de administrație al școlii a decis sancționarea cadrului didactic cu desfacerea contractului de muncă, aspect confirmat de directoarea liceului, cu drept de contestație.

Profesoara a contestat la colegiul de disciplină a ISJ decizia de concediere și inspectoratul școlar a constatat un viciu în această procedură, la nivelul școlii. „Acea desfacere a contractului de muncă nu a respectat etape și s-a anulat decizia. Doamna a fost reintegrată în sistemul de învățământ. I s-a oferit posibilitatea să lucreze în altă școală și în momentul acesta nu mai lucrează în Azuga”, a declarant purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Prahova, Aurel Graur.

Practic, decizia CA al Liceului Teoretic Azuga nu și-a produs efectul prin viciu de procedură, iar contractul de muncă al acesteia este viabil, doar că, acum, predă într- o altă școală.

„Ea a fost reintegrată, practic postul de titulară ar fi tot la Azuga, dar este detașată de acolo, pentru că interesul este să detensionăm situația la Azuga. Doar școala ar fi putut să o îndepărteze, a făcut ce a făcut, nu s-a putut pune în practică din cauza viciului de procedură. Școala nu a putut decide altceva, nici ISJ să oblige să își schimbe postul, ține de codul muncii. Posibilitățile noastre sunt destul de reduse, am sugerat soluții și a fost de acord. A vrut să plece de acolo și s-a creat posibilitatea aceasta”, a mai spus Graur.

Cât privește catedra rămasă vacantă după plecarea ei, nu a fost scoasă la concurs. În locul acesteia predă, prin detașare, un alt cadru didactic.

Poliția declanșase o ancheta pentru abuz în serviciu în acest caz dar, până acum, nu a fost anunțat rezultatul.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *