Primarul Volosevici învolburează, din nou, apele tulburi de la CSM Ploiești

Administrație| 13.11.2023| 353| 0| Virgil Rădulescu

Austeritatea, dar mai ales incompetența din sistemul public se resimt din plin și în sportul de performanță din moment ce majoritatea cluburilor sportive sunt finanțate integral din bani publici. Puține sunt cluburile care reușesc să facă o infuzie de capital privat din sponsorizări. Întrucât cluburile municipale, aflate desigur sub patronajul primăriilor, sunt conduse de directori numiți politic, unii fără nicio competență de profil, s-a ajuns în situația ca acestea să intre în colaps financiar. Multe cluburi sportive din țară refuză să fie executate silit și să returneze creditorilor sumele de bani datorate conform unor hotărâri judecătorești definitive. Din cauza managementului defectuos, pe lista datornicilor se află și Clubul Sportiv Municipal Ploiești.

De-a lungul timpului, mulți edili și politicieni și-au făcut capital electoral pe spinarea performanțelor susținute cu bani deturnați de la investițiile din sănătate, educație sau infrastructură. Este imoral sau lipsit de fair-play, ca să folosim un termen din sport, ca în condițiile în care numeroase sectoare ale vieții publice suferă de subfinanțare, aceste cluburi să-și permită să plătească salarii exorbitante din bani publici.

La CSM Ploiești, directorii au o perioadă de „gestație” de 6-7 luni. Nici nu apucă să-și „personalizeze” biroul că trebuie să-și facă bagajul.

Aflat într-un război surd, dar vocal cu preşedintele Consiliului Judeţean, Iulian Dumitrescu, primarul Andrei Volosevici s-a supărat că acesta a premiat 600 de copii în cadrul unei acţiuni care s-a derulat pe stadionul „Ilie Oană din Ploieşti”. Așa că a revocat conducerea CSM Ploiești, moment prielnic de a-și înfige acoliții în funcții bine remunerate.

După cum v-am informat, Mirela Limboșanu, directorul general al CSM, a fost revocată din funcție, iar directorul adjunct, Lucian Rădulescu, a fost detașat la Parcul Memorial „Constantin Stere” de la Bucov. Asta a informat primăria printr-un comunicat, însă organigrama nu poate fi făcută pe genunchii lui Volosevici, din pix. Reorganizarea structurii sportive poate fi decisă de un Comitet format din consilieri locali, urma a fi aplicată, însă prin aceasta „copiii de suflet” ai lui Volosevici ieșeau din schemă. Vizați fiind, în primul rând, habarniștii care încasau salarii fără să se justifice cumva în activitatea sau rezultatele clubului. Alt fapt deranjant pentru edilul ploieștean.

Marțea trecută, Comisia de Monitorizare şi Avizare a Acţivităţilor CSM Ploieşti, din cadrul Consiliului Local, a analizat şi aprobat propunerea de reorganizare a activităţii secţiilor din cadrul Structurii Sportive a clubului.

Potrivit unei postări pe FB a consilierului local Dragoș Machițescu, „Reorganizarea propusă în primă etapă vizează Secţia Fotbal, una dintre cele mai slab performante secţii ale clubului, încetarea colaborării cu doi metodişti, din cauza din cauza lipsei pregătirii de specialitate, dar şi colaborarea cu un arbitru de specialitate pentru Secţia de Gimnastică Ritmică.

În urma analizei, am acceptat propunerile înaintate de dna Mirela Limboşeanu, la acel moment director al CSM Ploieşti, au fost trimise notificările de reziliere a contractelor celor vizaţi de reorganizare. Mai exact, CSM Ploieşti încetează colaborarea cu doi metodişti (studii şi calificări necorespunzătoare), un antrenor, un scouter şi un coordonator căutare talente. Transmiterea notificărilor a fost făcută prin intermediul Poştei Române, prin trimitere recomandată, cu conţinut declarat. Angajații sunt chemaţi de două-trei ori pe zi în Primăria Ploieşti”, precizând că prin reorganizare în cadrul Structurii Sportive de la CSM se face o economie de 50.000 de lei/lunar, bani care pot fi redistribuiţi către secţiile performante.”

„Sunt alături de angajaţii CSM Ploieşti supuşi acestor presiuni inumane şi solicit primarului Andrei Liviu Volosevici să înţeleagă că la clubul sportiv, aflat în subordinea Consiliului Local, nu a avut loc o vânătoare de vrăjitoare, ci o reorganizare pe criterii de performanţă a activităţii unei secţii sportive”, scrie Dragoş Măchiţescu, care a precizat că mesajul distribuit pe Facebook a fost semnat de colegii din Comisia de Monitorizare şi Avizare a activităţii CSM Ploieşti, respectiv de consilierii PNL Aurelian Tudor, Radu Simionescu, Frusina Nicolae Vlad, Valentin Marcu şi Gheorghe Sârbu, precum şi de consilierul local USR, Costel Andreescu.

Culmea, în aceeaşi zi, „de la Cabinetul Primarului Andrei Liviu Volosevici a venit DISPOZIŢIA privind eliberarea din funcţie a dnei Mirela Limboşeanu, inspector de specialitate în cadrul compartimentului Cabinet Primar. Din acel moment, au început presiuni de neimaginat împotriva angajaţilor CSM Ploieşti care au semnat notificările de încetare a contractelor de activitate sportivă a celor vizaţi de reorganizare. (…) și 𝐧𝐮 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐩𝐭𝐚̆𝐦 ca instituția să fie doar 𝐨 𝐮𝐦𝐛𝐫𝐞𝐥𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐯𝐫𝐞𝐦𝐞 𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐣𝐞. 𝐈̂𝐢 𝐢̂𝐧𝐜𝐮𝐫𝐚𝐣𝐞𝐳, de asemenea, pe toți cei care au îndurat în ultimii ani comportamentul abuziv al primarului Andrei Liviu Volosevici și au tăcut 𝐬𝐚̆ 𝐢𝐚𝐬𝐚̆ şi 𝐬𝐚̆ 𝐯𝐨𝐫𝐛𝐞𝐚𝐬𝐜𝐚̆!”, a mai spus Machițescu.

Într-adevăr, nimeni nu va simți, spre exemplu, lipsa Liei Ilie, metodist sportiv fără nicio pregătătire în domeniu, remunerată cu un salar frumos doar pentru că i-a făcut campanie lui Volo de pe numeroasele ei conturi feisbuciene. Nici metodistul Patrik Școruș nu s-a remarcat decât că este consilierul personal al primarului.

Un alt „consilier” aflat pe făraș, fără niciun făgaș, este Valeriu Răchită, zis „antrenorul fără echipă”. Un „manager” cu birou la stadion și cu salariu pentru secția de fotbal a CSM, cea mai neperformantă din club, care va prinde echipă când o face plopul pere și Răchită micșunele. O „performanță” a fost stabilită la sfârșitul lunii trecute, când Comisia de Disciplină a FRF a sancţionat CSM Ploieşti cu o amendă de 5.000 de lei pentru un meci de juniori U19. O grupă U19 antrenată de Marian Ilie, unul dintre oamenii lui Răchită. Nu credem că există vreo prevedere bugetară pentru amenzi, „are balta pește”, dacă tot nu are rezultate notabile.

 

Așadar, ca să nu-și piardă oamenii din club, iată un minunat prilej pentru primarul Volosevici să-și înfigă prietenul în fruntea Clubului Municipal. Și uite așa, intră în teren un alt „profesionist” și „manager” sportiv: Dănuț Irinel Burghelea. Surse au declarat pentru Găzarul.ro că prietenia dintre Volosevici și Burghelea s-a concretizat încă din primul mandat al primarului. La vremea respectivă, fiind acuzat de corupție de DNA, Volosevici ar fi fost informat de Burghelea cu privire la numele denunțătorilor. Volosevici a fost trimis în judecată în iunie 2016. Procurorii DNA Ploieşti au formulat acuzaţii de abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea unui folos necuvenit pentru altul şi două fapte de trafic de influenţă. La începutul anului trecut, judecătorii ÎCCJ au respins, ca nefondat, apelul declarat de Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale a Curţii de Apel Ploieşti, din noiembire 2019, când s-a dispus achitarea pe fond a edilului.

Dănuț Irinel Burghelea este comisar șef în rezervă de poliție și consilier personal al lui Volosevici. Când edilul a schimbat macazul politic, Burghelea a fost înfipt direct sef al organizatiei de pensionari a PSD Ploiești. Burghelea este și reprezentant al Corpului Național al Polițiștilor din cadrul Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), unde este recompensat cu o indemnizație de aproape un salariu minim pe lună. ATOP este organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică și are atribuții pe linie de siguranță și ordine publică, dar activitatea în teritoriu lipsește cu desăvârșire.

Dacă face deosebirea între un teren de handbal și unul de baschet, e bine pregătit. Până atunci, Clubul Sportiv Municipal se zbate în datorii. Conform surselor noastre, micuții handbaliști nu au mai primit indemnizații de prin luna aprilie. Recent, executorul judecătoresc a decis sechestrarea a patru bunuri mobile ale clubului, anume un autoturism marca Renault Trafic din 2016, un microbuz Volkswagen Crafter din 2018, un al doilea microbuz Volkswagen Crafter din 2018 și o autoutilitară marca Ford model Transit Connect din 2018, tot pentru datorii restante. Totuși, Clubul Sportiv Municipal Ploiești a cheltuit peste 16.000.000 lei, adică peste 3 milioane de euro, numai în acest an.

Mai nou, se vehiculează zvonul că soții Albu se reîntorc pe cai mari, albi, la CSM Ploiești. Este vorba de renumita Luminița Albu și Mihai Albu. Că tot vorbea primarul Volosevici de „contabilitate dublă”,

Luminița Albu, un personaj-cheie care a cochetat un pic și cu funcția de director la CSM, apoi șef-contabil și, apoi, ditamai directorul economic. Adică ținea cuțitul și furculița ciopârțind bugetul clubului după bunul plac. Comisia de Cercetare Disciplinară Prealabilă (CCDP) din cadrul a CSM Ploiești a convocat-o, la acea vreme, pe Luminița Albu, în urma unui raport de audit la club. Deturnare de fonduri, salarii date fără avizul unei comisii de negociere și prime nejustificate, pe care Luminița Albu și le-a dat singură, au fost doar câteva dintre concluziile auditului.

Dacă doamna Albu a reușit să ajungă contabil șef la CSM, după care director plin, mai apoi director adjunct, domnul Albu a urcat și el rapid ierarhic: de la meseria de instalator a ajuns inspector, ulterior șef de structură sportivă în cadrul CSM. Evident, nu avut nicio legătură cu sportul decât prin fiul său legitimat la secția de fotbal cu o indemnizație bunicică pe atunci.

Vezi AICI RAPORTUL DE EXECUTIE BUGETARA20230930_FXB-EXB-900_TREZ521_2844855_14742948_02_55625357

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *