Congresul reprezentanților comunităților de romi din România, organizat de Partida Romilor „Pro-Europa”, a umplut Sala Palatului

Politică| 09.11.2023| 285| 0| Virgil Rădulescu

Duminică, la Sala Palatului din București a avut loc Congresul reprezentanților comunităților de romi din România organizat de Partida Romilor „Pro-Europa”.

Preşedintele Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, cel care a organizat Congresul Reprezentanţilor Comunităţilor de Romi din România, a spus că niciodată nu a fost organizat un asemenea eveniment pe teritoriul României şi chiar în Europa. El a menţionat că acest congres este inedit pentru că a reuşit să mobilizeze din 400 de comunităţi peste 4.000 de oameni „dedicaţi pentru comunităţile de romi”. Delegația filialei prahovene, condusă de președintele Ionel Marghiolescu, a numărat peste 300 de persoane care s-au deplasat la București cu cinci autocare și câteva autoturisme.

„Nu sunt oameni veniţi la un spectacol şi nici oameni strânşi de pe stradă să umplem Sala Palatului. Oamenii aceştia sunt aici pentru a susţine o nouă viziune a Partidei Romilor în raport cu instituţiile statului, cu partidele politice, viziune pe următorii 10 ani, în condiţiile în care dorim ca viaţa romilor să se schimbe. 4.150 de delegaţi sunt aici. România are nevoie de romi şi noi avem nevoie de România”, a declarant, în deschidere, Nicolae Păun.

„Congresul reprezentanților comunităților de romi din România reprezintă un proiect unic în România, care aduce împreună lideri comunitari, reprezentanți ai organizațiilor pentru drepturile minorităților, personalități politice și reprezentanți ai societății civile. Obiectivul principal este de a dezbate și de a găsi soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea romă din România, de a promova egalitatea de șanse și incluziunea socială și economică a romilor”, a mai declarat Nicolae Păun, președintele APRPE.

Delegaţii romi au venit din toată ţara cu autocare, iar majoritatea au purtat şepci albe, pancarte, dar şi steagurile albe ale Partidei Romilor „Pro-Europa”.

La evenimentul organizat duminică la Sala Palatului din Bucureşti au mai participat preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, președintele PNL, Nicolae Ciucă, liderul UDMR, Kelemen Hunor, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, liderul grupului minorităţilor naţionale din Parlament, Varujan Pambuccian şi alţi politicieni.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *