AICI SUNT BANII DUMNEAVOSTRĂ: Primarul Volosevici își bate joc de banii publici!

Administrație| 07.11.2023| 437| 0| Virgil Rădulescu

Dintr-o incompetență dusă până la inconștiență sau doar dintr-o neglijență în serviciu, primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a ignorat negocierea unui nou contract de furnizare a energiei electrice, fapt care a afectat bugetul local cu aproape 1,5 milioane de lei. Risipa din banii publici ar fi fost și mai mare dacă nu ar fi intrat în vigoare Ordonanța guvernamentală care a avut ca scop protejarea clienților finali de efectele creșterii prețurilor de vânzare a energiei.

În urma discuțiilor avute de Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești (RASP) cu SC Electrica SA pentru prețul energiei electrice aferente iluminatului public, furnizorul a emis, la data de 12.10.2021, o ofertă cu tarifele pentru anul 2022 în care se specifica că „este valabilă 3 zile de la data primirii în limita cantității de energie disponibile”. Precizarea nu a contat pentru edilul șef, astfel că, la data 20.10.2021, Electrica propune o altă ofertă, tarifele fiind mărite.

Negocierile s-au izbit de indolența primarului Volosevici care a refuzat dialogul, surse declarând pentru publicația Găzarul că reprezentanții Electrica ar fi fost chiar dați afară din birou și nimeni nu a înțeles de ce edilul era nervos și se juca cu banii publici. În fond, nu-și negocia tariful la propria-i bucătărie, ci era vorba de interesul comunității ploieștene.

Din informările trimise de RASP către Primărie reiese clar că, prin tergiversarea semnării contractului de furnizare a energiei electrice pentru iluminatul public, tarifele sunt în creștere.

Ca să faceți o comparație, în prima ofertă tariful de zi (07.00-22.00) era de 1.217 lei/MWh și 764 lei/ MWh pentru tariful de noapte (22.00-07.00), iar în cea de a doua tariful de zi era de 1.242 lei/MWh și 788 lei/ MWh pentru tariful de noapte. Din cauza incompetenței edilui șef sau chiar din neglijență în serviciu, am putea spune, au urmat alte două oferte: una mai mare și alta… și mai mare.

Din oferta emisă la data de 15.12.2021, reieșea că tariful de zi era de 1.352 lei/MWh și 1.163 lei/ MWh pentru tariful de noapte. O altă ofertă, din 20.10.2021, prezenta un tarif de zi de 2080,81 lei/MWh și respectiv 1.887 lei/ MWh pentru tariful de noapte. Însă, ultima ofertă, din 22.12.2021, are tariful de zi de 2.296,90 lei/MWh și 2.103,33 lei/ MWh pentru tariful de noapte. Atenție! Prețurile conțin tarifele reglementate, dar nu conțin TVA, accize, contravaloarea certificatelor verzi și contribuția pentru cogenerare de înaltă eficiență.

Reamintim domnului primar Volosevici, de profesie avocat, că există un articol în Codul Penal în care se specifică: „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.”

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *