Aproape 190 de sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri prahoveni în numai două zile. 18 permise au fost reținute

Actualitate| 06.11.2023| 126| 0| Virgil Rădulescu

Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, 187 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de către polițiștii rutieri ca urmare a abaterilor constatate în zilele de 4 și 5 noiembrie. Totodată, 18 permise de conducere au fost reținute de polițiștii prahoveni.

În zilele de 4 și 5 noiembrie a.c., polițiștii prahoveni au desfășurat 5 acțiuni, pe drumurile naționale din județ, în orașele Băicoi și Boldești-Scăeni, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, dar și pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Astfel, în cadrul activităților au fost legitimate aproximativ 420 de persoane și au fost controlate peste 350 autovehicule.

În vederea depistării conducătorilor auto care aleg să pună atât siguranța lor, cât și a celorlalți participanți la trafic, în pericol, urcându-se la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, polițiștii au fost efectuate peste 280 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

„În total, au fost aplicate 187 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 69.200 de lei, dintre care, peste 60 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier, au fost reținute 18 permise de conducere, dintre care 10 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Polițiștii prahoveni se află permanent pe teren, desfășurând astfel de acțiuni, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, pentru menținerea ordinii și siguranței publice.”

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *