Protest la instantele din Prahova. Salariații Curții de Apel și ai tribunalelor Prahova, Dâmbovița și Buzău, muncesc pe datorie

Actualitate| 03.11.2023| 174| 0| Petrache Ecaterina

Timp de 6 luni de zile Curtea de Apel Ploiești – în calitate de angajator al personalului auxiliar de specialitate și conex și ordonator secundar de credite și Tribunalul Buzău, Tribunalul Dâmbovița și Tribunalul Prahova – în calitate de ordonatori terțiari de credite nu au achitat integral salariile.

Potrivit art. 161 Codul Muncii, ”Salariile se plătesc înaintea oricăror alte obligaţii băneşti ale angajatorilor”, ori acest lucru nu se întâmplă.

Conform Sindicatului Național al Grefei Judiciare Dicasterial, din corespondența purtată cu Curtea de Apel Ploiești, în calitate de angajator al personalului auxiliar de specialitate și conex și cu cele trei tribunale aflate în aria teritorială de competență a acestuia, rezultă că, ordonatorul secundar de credite – curtea de apel și ordonatorii terțiari de credite – tribunalele nu au declarat și nu s-au înregistrat corect în contabilitate cu sumele reprezentând drepturi salariale restante neachitate.

La solicitarea și în reprezentarea membrilor de sindicat – personalul auxiliar de specialitate și conex care își desfășoară activitatea în cadrul Curții de apel Ploiești și instanțelor din aria teritorială de competență, vineri, 3 noiembrie 2023, între orele 11.00-13.00, în fața sediului Curții de Apel Ploiești, Sindicatul Național al Grefei Judiciare Dicasterial organizează un PROTEST la care vor participa aproximativ 250 de salariați nemulțumiți de neplata la zi a salariilor.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *