Acțiuni ale polițiștilor în Prahova

Actualitate| 02.11.2023| 55| 0| Petrache Ecaterina

Polițiștii prahoveni au organizat și desfășurat ieri, 5 acțiuni cu forțe mărite care s-au desfășurat în Municipiul Ploiești, prin cele patru Secții de Poliție Urbană, în orașul Vălenii de Munte, în comunele Gura Vitioarei, Râfov, Măgurele, Păcureți, Teișani, Valea Doftanei, dar și pe drumurile naționale din județ, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, fiind luate măsurile specifice împotriva celor care încalcă prevederile legale, atât sub aspect contravențional cât și penal.

În acțiuni au fost angrenați polițiști de ordine publică, rutieră, investigații criminale, dar și jandarmi.

Aceștia au desfășurat acțiuni pe mai multe linii de muncă, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, pentru descurajarea elementelor infracțioanle și pentru combaterea fenomenelor cu impact stradal.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au legitimat peste 445 de persoane, fiind aplicate, în total, 150 de sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a sancțiunilor este de aproximativ 62.000 de lei.

La regimul circulației, au fost controlate aproximativ 400 de autovehicule pe drumurile publice, fiind aplicate, în urma neregulilor constatate, mai mult de 120 de sancțiuni contravenționale, dintre care 29 bicicliștilor pentru abaterile lor, 27 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 14 pietonilor pentru traversări neregulamentare, dar și 6 pemtru nepurtarea centurii de siguranță.

În vederea depistării conducătorilor auto care aleg să pună atât siguranța lor, cât și a celorlalți participanți la trafic, în pericol, urcându-se la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, polițiștii au fost efectuate peste 125 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Ca măsuri complementare, polițiștii rutieri au reținut un permis de conducere, pentru efectuarea unei depășiri neregulamentare, precum și 5 certificate de înmatriculare.

Totodată, cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii prahoveni au constatat și încălcări ale normelor de conviețuire socială, fiind aplicate, în acest sens, 5 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 61/1991.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *