Salariile unor angajați vor scădea cu 11%

Social| 31.10.2023| 101| 0| Petrache Ecaterina

Salariile mai multor angajați vor scădea, după ce Guvernul Ciolacu a eliminat facilitățile fiscale acordate acestora, dar nu le-a mărit salariile astfel încât să compenseze pierderea.

Salariile a peste un milion de oameni din agricultură și construcții vor fi practic mai mici dacă astăzi, 31 octombrie, Guvernul PSD – PNL nu adoptă o Ordonanță de Urgență pentru majorarea acestor venituri, așa încât să compenseze scoaterea facilităților fiscale decisă tot de Guvern, săptămânile trecute.

Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa afirmă că Guvernul ar trebui să se aștepte la acțiuni de protest,”deja sunt discuții în îmbunătățiri funciare, cei care fac posibilitatea de irigare a culturilor agricole care sunt foarte dispuși să intre în grevă, că e anormal ca atunci când dai o facilitate, schimbând regulile jocului, să nu mai permiți păstrarea veniturilor respective, deși premierul a promis că nu va fi afectat niciun venit de la nicio structură din agricultură sau construcții”.

Hosu afirmă că, anul viitor ar putea să apară mai multe conflicte sociale din cauza salariului minim garantat în plată de la 1 ianuarie 2024.” Din cauza directivei legate de salariul minim european și necesarul de a compensa inflația, probabil va exista o nouă majorare la 3.700 – 3.750 ca salariul minim garantat de la 1 ianuarie. Asta va aduce bani mai mulți la bugetul de stat, ceea ce va fi bucuria guvernanților actuali dar, în același timp, va crea o presiune pe mediul de afaceri privat care, evident, deja începe să-și creioneze defintiv bugetele pe 2024, iar schimbarea de salariu minim va avea impact negativ.”

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *