În ultima zi, guvernanții și-au amintit de constructori și agricultori. Mod de lucru al Guvernului Ciolacu, cârpeala

Actualitate| 31.10.2023| 135| 0| Petrache Ecaterina

Pe ultima sută de metri, una dintre cele trei variante de lucru ale Guvernului, mai târziu este a doua și după proteste ample, a treia, Executivul a adoptat astăzi ordonanța de urgență prin care mărește salariul de bază minim brut pe țară pentru domeniile construcții, agricol și industria alimentară. Măsura se dorește a compensa plata contribuției pentru sănătate, introdusă recent și pentru aceste categorii profesionale.

Actul normativ aprobat de Guvern stabilește noile valori ale salariului minim în construcții, agricultură și industria alimentară, care se vor aplica începând cu veniturile aferente lunii noiembrie.

În sectorul construcțiilor, salariul minim brut va fi de 4.582 de lei, iar în domeniul agricol și în industria alimentară salariul minim brut va fi 3.436 de lei.

Astfel, veniturile din aceste domenii nu vor fi diminuate cu 11%, cum s-ar fi întâmplat până astăzi, după introducerea contribuției pentru sănătate. În prezent, salariul minim brut în construcții este de 4.000 de lei, iar în sectorul agricol și industria alimentară este de 3.000 de lei.

De majorarea salariului minim brut în domeniul construcțiilor vor beneficia 423.110 salariați, iar în sectorul agricol și industria alimentară 168.000 de salariați, potrivit estimărilor.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *