În urma incidentelor de la meciul Petrolul – FCSB, șapte fani au primit interdicţie de acces la meciuri

Sport| 30.10.2023| 121| 0| Virgil Rădulescu

Jandarmeria Română anunţă că, în urma unor incidente care au avut loc la partida din Superligă Petrolul – FCSB, s-au constatat 14 fapte contravenţionale şi şapte persoane au primit interdicţie de acces la meciuri. În cazul a două persoane au fost întocmite acte de sesizare a organelor de cercetare penală. Un jandarm a fost rănit accidental.

„Pe timpul desfăşurării partidei de fotbal dintre echipele ,,ACS Petrolul 52” şi ,,S.C Fotbal Club FCSB SA” de pe stadionul Ilie Oană, din data de 28 octombrie a.c., suporterii galeriei echipei gazdă au folosit în mod repetat materiale pirotehnice, iar la jumătatea reprizei a doua, acţiunile acestora au culminat cu aprinderea unui fular cu însemnele echipei adverse, fluturându-l în zona publicului. Din cauză că grupul de suporteri nu a răspuns solicitărilor angajaţilor firmei de pază sau celor cu responsabilităţi pe linie PSI, această acţiune a pus în pericol siguranţa spectatorilor din peluză, fapt ce a determinat intervenţia unei grupe de jandarmi din cadrul unităţii pentru eliminarea riscului. Cu ocazia intervenţiei, suporterii au devenit violenţi şi au provocat o altercaţie cu forţele de ordine. În momentul retragerii forţelor de ordine din peluză, un jandarm s-a lovit la piciorul drept, accidentarea nefiind cauzată de acţiunile suporterilor. Acesta a necesitat îngrijiri medicale de specialitate şi deplasarea la Spitalul de Urgenţă Ploieşti pentru investigaţii. În acest moment, el se află în afara oricărui pericol”, a precizat jandarmeria.

În urma măsurilor de ordine adoptate, au fost constatate şi sancţionate 14 fapte contravenţionale, la regimul Legii 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, în valoare de 3.680 lei. În cazul a șapte persoane s-a dispus măsura complementară de interzicere a accesului la meciuri de fotbal pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 1 an.

În cazul a două persoane au fost întocmite acte de sesizare a organelor de cercetare penală pentru infracţiunea de deţinere fără drept de materiale pirotehnice potrivit Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, respectiv o faptă de deţinere de substanţe interzise potrivit Legii 143/2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

În continuare se fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun, menţionează jandarmeria.

În etapa a 14-a a Superligii, Petrolul a renăscut, cumva, din propria-i cenușă și a terminat neînvinsă partida cu FCSB, după ce, la un moment dat, avea un deficit de două goluri. Golurile lui Jair (76) și Grozav (90+6) au anulat reușitele lui Dokovic (3) și Băluță (52), într-un meci marcat și de câteva controverse în ceea ce privește deciziile de arbitraj. Însă, partida a avut și momente frumoase:

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *