Austeritate pentru români, lux pentru colegii de partid. Salarii între 13.000-16.000 de euro/lună la ASF

Investigații| 30.10.2023| 67| 0| Petrache Ecaterina

Privilegii și salarii incredibile intr-una dintre instituțiile statului, care ani la rând nu a permis transparența salariilor și a altor venituri, desi conform legii sunt obligați. În plus și-au făcut atât de bine treaba, încât patru mari firme de asigurări au intrat în faliment, iar noi românii plătim sume colosale pentru asigurări.

În timp ce guvernarea PSD-PNL a impus legile austerității prin care au majorat taxe, impozite, tva etc., dar vor să impună și controlul asupra banilor românilor, inclusiv la batrâna din piață care vinde o legătură de leuștean ca să-și cumpere o pâine, șefii  Autorității de Supraveghere Financiară încasează 16 salarii anual. Și nu orice fel de salarii, ci între 13.000 euro și aproximativ 16.000 de euro pe lună. Citiți correct, nu este o greșeală. Foarte rar am mai auzit de al 13-lea salariu, dar niciodata de 16 salarii într-un an.

ASF este institiuția statului care supraveghează piața asigurărilor private din România și a făcut-o atât de bine încât au avut loc patru falimente răsunătoare (Astra Asigurări -2015, Carpatica- 2016, City Insurance – 2021 și Euroins- 2023) care au condus, se pare, și la creșterea prețului asigurărilor. Paguba acestor falimente este de aproximativ 1 miliard de euro, bani plătiți de noi.

În marele său avânt din această vară, Ciolacu n-a ezitat să lovească în salariile și pensile românilor sub orice formă, nu că cei de la ASF nu ar fi români. Nicio vorbă de reduceri de salarii sau sporuri în cazul acestor bugetari de lux. În plus, ASF a fost și poate că mai este un fel de stat în stat. Deși sunt bugetari, au refuzat, până acum să facă publice datele din contractele de muncă.

Mizeria a ieșit de sub preș în urma procesului intentat ASF, pe subiectul accesului la aceste date, de către deputatul Claudiu Năsui, care a căștigat procesul. Astfel, astăzi românii află dubla măsură a guvernanților, 16 salarii pe an, 12 lunare plus unul în plus pentru Paște, altul pentru Crăciun, încă unul pentru vacanță și altul, bonus de ziua ASF.

„Salarii de zeci de mii de euro pe lună, şi tot nu e destul pentru ei. Mai adaugă şi sporuri şi diurne (îşi mută domiciliul ca să zică că sunt în deplasare perpetuă) şi al 13-lea, 14-lea, 15-lea salariu etc. Orice pot să facă să mai stoarcă un ban de la stat. Plus, evident, bonus de performanţă. Performanţa de a patrona faliment după faliment pe piaţa RCA”, a precizat Claudiu Năsui.

În total, peste 1.5 milioane de euro, doar în 2022, pentru cei 9 care conduc ASF. Fără să punem la socoteală „mărunțișul” din decontarea transportului, chiriei și deplasărilor externe.

„Numărul unu” este probabil domnul președinte Nicu Marcu, care a avut venituri lunare de 25.000 euro brut. Totul din banii dumneavoastră! După o jumătate de proces am primit și noi cifre. Dacă tot îi plătiți salariul, n-ar fi rău să aflați și cât…” a mai precizat pe Fb, Claudiu Năsui.

Inspirat sau nu, Ciolacu a anunțat ca toate mandatele șefilor ASF expiră pe 15 noiembrie. Și cu ce ne ajută? Vin alții, tot numiți politic pe aceleași salarii plătite din banii noștri.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *