Angajații a zeci de Case Județene de Pensii au protestat astăzi

Administrație| 26.10.2023| 88| 0| Petrache Ecaterina

Angajații Caselor Județene de Pensii cer salarii mai mari și spun că veniturile lor trebuie să ajungă la nivelul Casei Naționale de Pensii.

Angajații a peste 23 de Case de Pensii Județene din întreaga țară au protestat astăzi. Deși situația nu diferă de cea a colegilor, funcționarii Casei Județene Prahova nu au protestat, Nemulțumirile lor sunt legate de faptul că salariile sunt mult prea mici în raport cu munca pe care o depun dar și inferioare celor din Casa Națională de Pensii.

Protestatarii susțin că de aproape șapte ani veniturile lor salariale nu au mai fost majorate, iar acest lucru i-a adus în imposibilitatea de a se mai putea descurca. Totodată, aceștia cer salarii la fel, sau cel puțin la fel, ca ale angajaților Casei Naționale de Pensii.

În ciuda acestor proteste, activitatea la ghișeele cu publicul nu a fost afectată, însă angajații Caselor de Pensii Județene din întreaga țară susțin că dacă protestul de astăzi nu va fi luat în considerare de guvernanți, aceștia vor mai avea astfel de acțiuni în următoarea perioadă.

Protestul vine in contextual în care un proiect de ordonanță de urgență stabilește ca salariilor angajaților din Ministerul Finanțelor, din ANAF și din Autoritatea Vamală Română să fie stabilite prin ordin de ministru, prin derogare de la legea salarizării. În acest fel a fost deschisă posibilitatea majorării salariilor angajaților din instituțiile respective, scrie G4 Media, motiv pentru care și angajații a zeci de Case Județene de Pensii vor să beneficieze de aceste majorări.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *