În sfârșit, Guvernul dă bani pentru Sănătate

Sănătate| 24.10.2023| 132| 0| Petrache Ecaterina

După o lungă perioadă în care Casa Națională de Asigurări de Sănătate a tot făcut apel la Ministerul Sănătății, al Finanțelor și la Guvern, în sfârșit aceștia au înțeles că fără bani, spitalele se închid iar viața pacienților tratați pe programele naționale este în pericol. Vineri Guvernul României a decis alocarea din fondul de rezervă către bugetul Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) a sumei de 200 de milioane de lei, pentru decontarea serviciilor medicale oferite pacienților din spitale, cu termen de plată în octombrie, respectiv pentru plata cheltuielilor spitalelor cu medicamente, materiale sanitare, hrană și utilități.

De asemenea, limita de cheltuieli va fi majorată cu 668 de milioane de lei. Astfel, 500 de milioane de lei sunt acordați, în luna octombrie, pentru medicamente, materiale sanitare și servicii aferente programelor naționale de sănătate curative. Diferența de 168 de milioane de lei va acoperi drepturile salariale și creșterile aferente acestora pentru personalul din unitățile sanitare publice.

Repartizarea sumelor alocate CNAS se va face în mod proporțional raportat la necesarul transmis de fiecare casă de asigurări de sănătate județeană.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *