EXCLUSIV: Desfacere contract de muncă pentru educatoarea care ar fi agresat fizic și verbal copiii din grupa sa

Educație| 24.10.2023| 379| 0| Virgil Rădulescu

Educatoarei Vlad Marinela, de la Grădinița nr. 40 din Ploiești, acuzată că ar fi bătut mai mulți copii din grupa sa, i s-a desfăcut contractul de muncă, în urma rapoartelor Comisiei de disciplină și a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova (DGASP).

În urmă cu aproape o lună, mai mulți părinți ai copiilor grupei mijlocii, de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 40 din Ploieşti, au reclamat faptul că aceștia sunt terorizaţi de către educatoarea Vlad Marinela. Cadrul didactic i-ar pălmuit pe unii dintre ei, iar pe alţii i-ar fi tras de păr. Alţi doi elevi, spun părinții, au fost daţi afară din clasă şi lăsaţi nesupravegheaţi pe hol, pe motiv că s-ar fi manifestat gălăgios şi că, astfel, au deranjat cursurile. Educatoarea lăsa de multe ori copiii nesupravegheați, ieșind la fumat, spun părinții.

Revoltaţi de aceste aspecte, părinţii au înaintat conducerii o petiție cu semnături pentru a cere Inspectoratului Şcolar din Prahova să rezolve situaţia.

Educatoarea susține că este nevinovată, că imaginea „i-a fost terfelită în noroi” și că ar fi doar niște „ambiții personale” ale părinților care au reclamat-o.

Polițiștii ploieșteni au demarat o anchetă, după ce două femei au reclamat că fetițele lor ar fi fost agresate fizic și verbal de educatoare. 

„La data de 27, respectiv 28 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr.3 de Poliție Ploiești au fost sesizați de către două femei cu privire la faptul că fiicele lor ar fi fost agresate atât fizic, cât și verbal, de către educatoarea acestora, în incinta unei grădinițe din municipiu. La acest moment, sunt efectuate verificări în vederea clarificării situației de fapt și luării măsurilor legale ce se impun. În cauză, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu”, a informat, la vremea respectivă, IJP Prahova.

Conducerea grădiniței a demarat o anchetă internă disciplinară. Iar în urma rapoartelor efectuate de către Comisia de disciplină și DGASP, educatoarei Vlad Marilena i s-a desfăcut contractul de muncă.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *