Buletine cu cip, mai târziu

Administrație| 24.10.2023| 71| 0| Petrache Ecaterina

Emiterea cărţii electronice de identitate, buletinele cu cip intrase în linie dreaptă, dar ”incurcate sunt căile Domnului” ar spune unii. Din cauza unui process, termenul de implementare se amână.

Imprimeria Națională tocmai a pierdut definitiv în instanță un proces și trebuie să reanalizeze ofertele de la una dintre licitațiile necesare emiterii cărților electronice de identitate. Ministerul Afacerilor Interne nu mai poate face o estimare asupra momentului începerii emiterii cărţii electronice de identitate în Bucureşti, respectiv, la nivel naţional, au precizat pentru HotNews.ro oficialii MAI.

Mai mult, pe lângă  procedurile de achiziţie publică derulate de Imprimeria Națională sunt diverse întârzieri în livrarea de către furnizor a cip-urilor (modelul nou) prevăzute în Acordul cadru încheiat la data de 28 februarie 2023 de către Compania Naţională «Imprimeria Naţională» – S.A.

În situaţia în care până la finalul lunii aprilie 2024 se vor finaliza procedurile de achiziţie publică derulate de Compania Naţională «Imprimeria Naţională», nu vor fi afectate ţintele stabilite inițial.”, au mai declarat oficialii MAI.

Rămâne de văzut dacă România va pierde sau nu banii disponibili în PNRR pentru implementarea cărții electronice de identitate.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *