Custodele Coroanei a decorat personalități și instituții la Castelul Peleș

Social| 20.10.2023| 123| 0| Virgil Rădulescu

Mai multe personalităţi şi instituţii din România şi din Marea Britanie au fost decorate, joi, de Majestatea Sa Margareta, Custode al Coroanei, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Holul de Onoare al Castelului Peleş.

Custodele Coroanei a oferit Decoraţia Regală Nihil Sine Deo cosmonautului Dumitru Prunariu, municipiului Timişoara, dar şi doctorului în ştiinţe politice Sandra Pralong.
Ordinul Coroana României în grad de Comandor a fost conferit lui Sir Clive Alderton (Cavaler Comandor al Ordinului Regal Victorian), în timp ce Charles Richards (Comandor al Ordinului Regal Victorian) a primit decoraţia Ordinul Coroana României în Grad de Ofiţer.
Printre cei care au mai fost decoraţi de către Custodele Coroanei Margareta, se mai numără şi Bianca Brad, jurnaliştii Bianca Pădurean şi Claudiu Pădurean, Malvina Cservenschi, vicepreşedintele UNITER, Aura Corbeanu, şi actorul Valer Dellakeza.

Tot joi, la Castelul Peleș, Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort au găzduit o seară dedicată relațiilor bilaterale dintre România și SUA, stabilite la 14 iunie 1880, sub domnia lui Carol I al României și în timpul celui de-al 19-lea Președinte al Statelor Unite, Rutheford B. Hayes. La sărbătoare a luat parte ASR Principesa Sofia.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența ambasadorului SUA la București, doamna Kathleen Ann Kavalec, și a ministrului român al Afacerilor Externe, doamna Luminița Odobescu. A luat parte ministrul Muncii, doamna Simona Bucura-Oprescu. Au participat personalități diplomatice și economice din România și din Statele Unite, demnitari ai Statului român, precum și reprezentanți ai unor companii și organizații din cele două țări.
În deschiderea serii, Majestatea Sa s-a adresat participanților. Au luat apoi cuvântul ambasadorul american și șeful Diplomației românești, care s-au referit la importanța fundamentală a relațiilor celor două țări în prezent și la bogata istorie comună a țărilor noastre, de-a lungul ultimilor 143 de ani.

Discursul rostit de Majestatea Sa Custodele Coroanei în Holul de Onoare al Castelului Regal Peleș, la sărbătorirea relațiilor diplomatice dintre România și Statele Unite ale Americii, stabilite în anul 1880:

 

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *