Se întorc temperaturile de vară

Magazin| 19.10.2023| 141| 0| Petrache Ecaterina

Vremea sare de la o extremă la alta. Un val de căldură pătrunde în țara noastră, iar temperaturile vor ajunge, în zilele următoare,  până la 31 de grade în sudul țării.

De astăzi, vremea a intrat într-un proces de încălzire datorită unui ciclon atlantic care va determina un transport intens de aer tropical dinspre nordul Africii. În consecință, temperaturile vor crește rapid, iar vremea va deveni excepțional de caldă pentru această perioadă din an.

Chiar dacă inversiunile termice și norii ar putea atenua încălzirea în unele zone, temperaturile maxime vor depăși 25 – 26 de grade în cea mai mare parte a țării.

Local, în Muntenia, inclusiv în București, în sud-estul Olteniei, în Dobrogea și în zonele de câmpie din Moldova, la prânz, mercurul din termometre va urca până la 27 – 31 de grade.

Izolat, mai ales în sudul extrem al Românei, sunt posibile și maxime ceva mai ridicate, de până la 31 – 32 de grade.

Deși intensitatea căldurii va scădea ușor duminică, în sudul și estul țării vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă, iar la prânz sunt așteptate temperaturi cuprinse între 25 și 31 de grade.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *