Alertă teroristă în Europa! Mai multe state reintroduc controalele la frontieră

Actualitate| 19.10.2023| 130| 0| Petrache Ecaterina

În contextul crizei din Orientul Mijlociu, mai multe state din Europa Centrală, membre ale Spațiului Schengen, suspendă acordul și reintroduc controalele la frontieră. Ministrul de Interne italian a anunțat că vor fi reintroduse controalele la granița cu Slovenia, chiar dacă Slovenia este o țară UE și face parte din spațiul Schengen. Italia și-a justificat această decizie prin faptul că de la începutul anului și până acum, prin Slovenia au intrat 16.000 de migranți ilegali, iar printre aceștia, susțin autoritățile italiene, este foarte posibil să se ascundă teroriști.

Aceeași măsură este luată și de Austria, la granița cu Cehia și Slovacia. Aceasta va intra în vigoare de sâmbătă, 21 octombrie. Inițial măsura este instituită pentru10 zile, după care ar putea fi prelungită chiar și până la șase luni. Polonia și Cehia au introdus controale temporare la frontiera cu Slovacia încă din 3 octombrie. De asemenea Germania pregătește controale la frontiera cu Polonia și Cehia.

Franța și Belgia sunt deja la cel mai înalt nivel de alertă teroristă iar Grecia a ridicat nivelul de alertă la portocaliu.

Vaticanul este blindat și păzit cu poliție și militari purtând veste antiglonț.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *