Printre aberațiile CSM: Incompatibiltate magistrat-președinte al comitetului de părinţi al unei unităţi de învăţământ

Educație| 18.10.2023| 195| 0| Virgil Rădulescu

Comisia de lucru a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1 (reunită) – „Legislatie si cooperare interinstitutionala” a adoptat în unanimitate, marți, 17 octombrie 2023, că funcţia de judecător sau procuror nu este compatibilă cu cea de preşedinte al comitetului de părinţi al unei unităţi de învăţământ.

Așadar, judecătorii și procurorii nu au voie să facă parte din comitetul de părinți al clasei și nici nu pot ocupa pozția de președinte al respectivului comitet, întrucât o asemenea calitate ar fi incompatibilă cu funcția de magistrat:

„Comisia și-a însușit punctul de vedere al DLDC și a decis ca funcția de judecător sau de procuror nu este compatibilă cu calitatea de membru în cadrul comitetului de părinți al clasei sau președinte al acestui comitet”.

Am putea spune o decizie fără nicio motivație și parcă asta era marea problemă a CSM. S-a pierdut timp, nu s-a câștigat nimic! Ce o avea sula cu prefectura… doar mințile lor luminate știu.

Din aberațiile Comisiei privind incompatibilitățile magistraților, cea mai hilară este decizia din 23 noiembrie 2021, prin care s-a stabilit că: „funcția de magistrat nu este compatibilă cu cea de autor al unei cărți referitoare la alimentația bebelușilor, o asemenea lucrare neavând caracter literar sau știintific”.

Ne închipuim cum un procuror, între două dosare de cercetare stă și se gândește dacă laptele praf e mai bun pentru bebeluși decât laptele matern.

Un alt exemplu de bătut câmpii și pe toți cei din jur al Comisiei nr. 1 comună a CSM este hotărârea prin care un procuror nu poate fi diacon în cadrul Cultului Creștin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică de România:

„Comisia și-a însușit punctul de vedere al DLDC și a decis transmiterea unui răspuns către solicitant, în sensul că funcția de procuror este incompatibilă cu calitatea de diacon în cadrul Cultului Creștin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică de România”.

Nu știm cu ce se ocupă biserica respectivă, cum nu știm de ce tocmai aceasta a fost pusă pe lista neagră a magistraților. Tocmai ei care ar trebui să cunoască Articolul 29 din Constituția României referitor la Libertatea conştiinţei:

(1) Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale.
(2) Libertatea conştiinţei este garantată; ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranţă şi de respect reciproc.
(3) Cultele religioase sunt libere şi se organizează potrivit statutelor proprii, în condiţiile legii.
(4) În relaţiile dintre culte sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de învrăjbire religioasă.
(5) Cultele religioase sunt autonome faţă de stat şi se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistenţei religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în azile şi în orfelinate.

Așteptăm și alte decizii de circ, dacă această Comisie se tot plictisește în lipsa unei activități competente.

Sursa: Luju.ro

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *