Andrei Dulgheru Oprisescu, medalie de aur pentru UPG la World Youth Invention and Innovation Award, din Indonezia

Educație| 18.10.2023| 281| 0| Petrache Ecaterina

Facultatea de Ingineria petrolului și gazelor (IPG) din cadrul UPG Ploiești, pe lângă faptul că este o pepinieră de mari specialiști nu doar pentru țara noastră, ci și pentru mari companii din lume, își aduce aportul și în domeniul cercetării și inovării. Și, când studenții sunt cei care își aduc aportul, este o mândrie nu numai pentru dascăli.

Recent, Oprișescu Dulgheru Andrei, student din anul III la Facultatea de Ingineria petrolului și gazelor (IPG) din cadrul UPG Ploiești, alături de Răduță Petrescu Andrei, din cadrul Universitatii Politehnica București au câștigat medalia de aur la World Youth Invention and Innovation Award, găzduită de Universitas Sarjanawiyata Tamansiswa (UST) din Yogykarta, Indonezia.

Valoarea medaliei este cu atât mai mare cu cât, în cadrul a opt secțiuni: Energie și Inginerie, Tehnologie, Matematică, Mediu, Științele Vieții, Fizică, Educație și Științe Sociale, au fost prezentate nu mai puțin de 286 de proiecte, de către peste 600 de participanți din Europa, Statele Unite ale Americii, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Indonezia, Thailanda, Vietnam, Puerto Rico, Turcia, Nepal, Arabia Saudită, Malaezia, Kazahstan, Filipine, Mexic etc.

„Proiectul prezentat de cei doi studenți intitulat HydroShift: Our Innovative Sector Coupling Strategy Aimed at Reducing GHG Emissions Within the Oil Industry, a propus, în esență, o strategie inovativă pentru cuplarea și optimizarea sectoarelor industriilor petroliere (rafinare, extracție, stocare) prin utilizarea hidrogenului ca element de legătură, evidențiind, între altele, avantajul major al acestuia: producția continuă în perioadele de surplus de energie, oferind o flexibilitate semnificativă. Ce perfectă legătură între măsura cunoștințelor și mărimea ideilor! Astfel de idei ne dau o relativă liniștire și ne domolesc patimile chiar dacă furtuni inerente stau să izbucnească la orizont”, a precizat, prof. Lazăr Avram, Decanul IPG, conform Prahova Business.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *