Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane va fi marcată și la Ploiești

Social| 17.10.2023| 142| 0| Virgil Rădulescu

Începând cu anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, data de 18 octombrie a fost desemnată Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane.

Traficul de persoane este sclavia zilelor noastre. Deși legal sclavia a fost abolită în secolul XIX, estimările spun că sunt mai mulți oameni în sclavie astăzi decât au fost vreodată în istorie. Traficul de persoane are loc în toată lumea, iar Europa nu este ferită. Mii de persoane sunt exploatate anual în diferite forme.

La momentul actual, este a doua cea mai profitabilă afacere ilegală după traficul de droguri, devansând traficul de arme. Unul din motivele pentru care este o afacere profitabilă este că, spre deosebire de droguri, o persoană poate fi revândută.
Aproximativ 62% din traficul de persoane din Uniunea Europeană se face în scopul exploatării sexuale iar locul secund e ocupat de traficul prin muncă forțată.
Printre celelalte tipuri de trafic de persoane există obligarea la cerșetorie, la comiterea de fapte ilegale și altele.

Pentru a marca importanța aceastei zile, DIRECȚIA GENERALĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI PRAHOVA, în parteneriat cu Fundația FREEDOM HOUSE, organizează în data de 18 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, workshop-ul cu tema:

TRAFICUL DE PERSOANE – O FORMĂ SE SCLAVIE A TIMPURILOR MODERNE

„Scopul evenimentul este de informare, conștientizare, semnalare și de prevenire a riscurilor la care poate fi expusă orice persoană, de a deveni victima exploatării sau a traficului de persoane.

Traficul de persoane reprezintă un flagel la nivel internațional, prezent și în România, căruia îi pot cădea victime persoane din toate categoriile sociale, indiferent de vârstă, de origine sau de situația economică. Traficul de persoane distruge vieți, încălcând demnitatea, libertatea și drepturile persoanelor.

Activitatea la care vor participa aproximativ 80 de adolescenți cu vârsta peste 14 ani, proveniți din sistemul de protecție public și privat, se va desfășura la Sala de evenimente a Camerei de Comerț Prahova, în data de 18 octombrie 2023, începând cu ora 10:00.”, a declarat directorul executiv al DGADSP Prahova, ALEXANDRU ION BOCIOACĂ.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *