Tabără Internațională de Sculptură Monumentală, la Ploiești

Cultură| 15.10.2023| 190| 0| Petrache Ecaterina

În perioada 21 octombrie- 19 noiembrie, Parcul  Municipal Vest va găzdui Tabăra Internațional de Sculptură Monumentală Contemporană, ediția a VI-a.

Aflată la cea de a VI-a ediție, tabăra va aduce la Ploiești nume de referință în sculptura monumentală: Laurențiu Mogoșanu – București, Nicolae Ovidiu Popa – București, Florin Srejac – Târgu-Mureș și Narcis Straton – Iași.

Sculptorii acestei ediții vor lucra, timp de o lună, blocuri mari de marmură de Rușchița, iar operele rezultate vor rămâne în patrimoniul ploieștenilor. Tabăra este găzduită de Parcul Municipal Vest și se va desfășura în perioada 21 octombrie- 19 noiembrie.

Evenimentul este inițiat de Asociația Culturală 24Pharte și susținut de Primăria Municipiului Ploiești, Consiliul Local al Municipiului Ploiești, Consiliului Județean Prahova, Casa de Cultură „I.L.Caragiale”, dar și de alte instituții de cultură și nu numai.

Evenimentul se află sub egida programului ”Ploiești, Capitala Tineretului din România 2024” și face parte dintr-un proiect ambițios ce vizează înființarea Muzeului de Sculptură Monumentală Contemporană în Aer Liber -Ploiești, sprijinit de Ministerului Culturii.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *