Ministrul Justiției intenționează să mute Penitenciarul Ploiești la periferie

Politică| 15.10.2023| 236| 0| Virgil Rădulescu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu a declarat vineri, la Oradea, că s-ar impune ca şase penitenciare din ţară, situate în centrele oraşelor, să fie mutate la periferiile localităţilor, însă această problemă este una foarte dificilă şi pentru care ar trebui să existe un acord la nivelul Guvernului.

„Penitenciarul Oradea face parte din seria de şase penitenciare care se află în zona unu, adică zona central critică a unor oraşe importante. Şi aici se încadrează Oradea, Ploieşti, Satu Mare, Târgu Mureş, Iaşi şi Gherla. Când ai un penitenciar în buricul târgului există o serie de probleme legate de dezvoltarea, modernizarea centrului oraşului, siguranţa cetăţenilor, dar nici penitenciarul nu poate fi dezvoltat conform normelor actuale, având perimetrul blocat de celelalte clădiri”, a declarat ministrul Justiţiei.

Alina Gorghiu a precizat că se vor impune discuţii extrem de serioase cu autorităţile din aceste şase oraşe, pentru a putea găsi soluţii de a muta penitenciarele din zona critică în afara localităţii.

De asemenea, ministrul Gorghiu a menţionat investiţiile recente care s-au făcut în sistemul penitenciar din ţara noastră, menționând stadiile avansate în proiectele a două noi penitenciare, Unguriu, lângă Buzău, cu 900 de locuri în regim deschis şi semideschis, şi la Berceni, lângă Ploieşti, cu o mie de locuri în regim închis şi maximă siguranţă

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *