Percheziții la persoane care cumpărau vite cu bani falși – VIDEO

Investigații| 13.10.2023| 156| 0| Virgil Rădulescu

La data de 11 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în judeţul Prahova, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificare de monede străine, punerea în circulație de valori falsificate străine și înșelăciune.

Polițiștii au documentat activitatea infracțională a unor bănuiți, cu vârste cuprinse între 22 și 51 de ani, care, în perioada 20 august – 23 septembrie 2023, ar fi înșelat trei persoane, domiciliate în județele Prahova și Buzău, de la care ar fi cumpărat animale (bovine), plătind contravaloarea acestora cu bancnote falsificate, în cupiură de 100 de euro.

Prejudiciul stabilit până în prezent este de 5.100 de euro.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, la locuințele persoanelor bănuite au fost descoperite şi ridicate 6 telefoane mobile și 1.250 de lei.

După finalizarea audierilor, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploieşti au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a trei persoane, iar, la data de 12 octombrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Ploiești a dispus arestarea preventivă a două dintre persoane, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale și identificarea tuturor persoanelor implicate.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *