CNPP a suplimentat bilete de tratament balnear pentru pensionari și asigurați

Social| 13.10.2023| 136| 0| Petrache Ecaterina

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a anunțat că pune la dispoziția pensionarilor și salariații încă 10.000 de noi bilete de tratament balnear. Inițial, pentru acest an, numărul biletelor de tratament balnear de care pot beneficia atât pensionarii, cât și salariații care suferă de diverse afecțiuni medicale a fost stabilit la 60. 420, identic cu cel din 2022.

Potrivit CNPP, astfel se asigură pensionarilor sau salariaților cu probleme de sănătate „un număr suplimentar de 10.000 locuri, disponibile până la sfârșitul anului în curs, respectiv pentru seriile 15 – 18”. Marți, 10 octombrie 2023, CNPP a semnat noi contracte subsecvente cu operatorii de turism balnear aflați în relație contractuală cu instituția.
Biletele de tratament se acordă persoanelor îndreptățite, la cerere, fiecare dintre acestea putând beneficia, în cursul unui an calendaristic, de un singur bilet de tratament. Cei interesați se pot adresa deja caselor teritoriale de pensii. Totodată, biletele de tratament balnear pot fi solicitate și online.
Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile.
Actele necesare pentru obținerea biletelor sunt, de principiu, următoarele:

  • document de plată (după caz, talonul privind drepturile de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii, în original sau copie, care se va prezenta la momentul eliberării biletului);
  • declaraţie pe propria răspundere că nu realizează alte venituri din pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii, cu excepţia persoanei care depune talonul privind plata acestor drepturi, care se va prezenta la momentul eliberării biletului;
  • biletul de trimitere – formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate (copie, cu prezentarea actului original la momentul eliberării biletului).

Conform CNPP, cererile de acordare a biletelor de tratament balnear sunt ierarhizate în funcție de punctajul obținut de fiecare cerere în parte. Apoi, dacă se întâmplă ca mai multe cereri să aibă același punctaj, departajarea se va face în funcție de numărul de bilete de tratament de care a beneficiat fiecare persoană în ultimii doi ani. Așadar, au mai multe șanse să plece la tratament persoanele care au fost doar o dată sau nu au fost deloc în stațiune în ultimii doi.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *