Centru de radioterapie complet în Ploiești

Centrul de radioterapie din cadrul Spitalului Municipal Ploiești va fi dotat, în curând, cu echipamente moderne care vor asigura astfel toate serviciile necesare pacienților.

Ministerul Sănătății a finalizat licitația internațională pentru achiziția acestora și în câteva luni acestea vor fi exploatate.

Ministerul Sănătății, prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale (UMPMB), are în derulare Proiectul privind Reforma Sectorului Sistemului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar, finanțat prin Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), proiect nr. 8362RO, ratificat prin Legea nr.179/16.12.2014.

În urma demersurilor susținute de către autoritatea publică ploieșteană, în cadrul subcomponentei de radioterapie a acestui proiect național, s-a hotărât ca noul Laborator de radioterapie din cadrul Spitalului Municipal Ploiești să fie inclus în programul național, în vederea dotării cu echipamentele specifice.

Proiectul cuprinde furnizarea a două acceleratoare lineare medicale, stații pentru planificare tratament, stații de conturare, stații de înregistrare și verificare a planurilor de tratament, sisteme de dozimetrie și execuția lucrărilor pentru amenajarea spațiilor în vederea instalării și funcționarii echipamentelor.

Primăria Municipiului Ploiești va asigura în cadrul acestui Centru de radioterapie și un Computer Tomograf Simulator, care va fi integrat acestor echipamente medicale moderne, ce vor fi furnizate de Ministerul Sănătății.

Astfel, prin Hotărârea Consiliului Local Ploiești nr.101/10.03.2023, s-a aprobat participarea Municipiului Ploiești, prin cofinanțare de 10%, respectiv alocarea sumei de 429 mii lei (finanțarea în completare, în procent de 90%, fiind asigurată de către Ministerul Sănătății) pentru dotarea Laboratorului de Radioterapie cu un computer tomograf – plan tratament pentru planificarea și monitorizarea tratamentelor oncologice.

Procedura de achiziție a acestui computer tomograf a fost finalizată și a fost deja încheiat contractul de furnizare aferent, urmând să se obțină avizul de amplasare de la Direcția de Sănătate Publica Prahova.

Prin aceste investiții în sănătate se vor asigura condiții medicale optime de investigare, diagnosticare și tratament, fără să mai fie necesar efortul pacienților ploieșteni de a se deplasa către alte centre similare din București sau județele limitrofe.

Centru de radioterapie cu echipamente medicale performante din incinta Spitalului Municipal Ploiești a fost realizat de Primăria Municipiului Ploiești, în administrarea căruia se află.

Lucrările de edificare a construcției cu destinația de Laborator de Radioterapie cu Energii Înalte de la Spitalul Municipal Ploiești s-au realizat din fonduri locale.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *